Zar je toliko nebitan postao? Ronalda saigrači tjeraju od sebe, a za neke kao da ne postoji

Portugalac se na sve samo kiselo smijao

Zar je toliko nebitan postao? Ronalda saigrači tjeraju od sebe, a za neke kao da ne postoji

Admin Čaušević

Cristiano Ronaldo je u centru pažnje zbog eksplozivnog intervjua u kojem je govorio o svom statusu u Manchester Unitedu. Izgleda da potugalskoj zvijezdi i reprezentativne kolege okreću leđa što potvđuje i scena sa treninga tokom priprema za Mundijal.

Ronaldo će desetak dana početi svoj posljednji pohod na svjetski tron sa Portugalom, a predstojeći Mundijal u Kataru najpopularniji fudbaler današnjice ne počinje u najboljem ozračju.

Peterostruki osvojač Zlatne lopte se našao na udaru kritika nakon što je bez dlake na jeziku otkrio dešavanja u Manchester Unitedu što se očigledno nije svidjelo mnogim igračima, kako klupskim tako i reprezentativnim.

Sporni intervju je učinio da neki od njegovih dobrih fudbalskih prijatelja jednostavno postanu hladni prema Ronaldu što se moglo vidjeti i na treningu.

Ronaldo je prišao Joau Cancelu koji ga je odgurnuo rukama, uopšte nije doživljavao svoj starijeg kolegu kao da mu je želio poručiti da ga ostavi na miru.

Oglasi

Nekoliko metar pored se nalazio Bruno Fernandes za kojeg je Ronaldo izgledao poput duha što najbolje opisuje koliko su zahlađeni odnosi između kapitena Portugala i ostalih igrača.

Ronaldo je do sada imao besprijekornu karijeru, s punim pravom je bio uzor milionima ljudi širom svijeta, međutim posljednja dešavanja su značajno naštetila njegovoj reputaciji, barem kada su u pitanju saigrači.

Već se priprema za novi transfer

Kako sada stvari stoje Ronaldu su dani u Manchester Unitedu odbrojni te je vrlo vjerovatno da više neće nositi dres Crvenih đavola nakon riječi o klubu sa Old Trafforda i menadžeru Eriku Ten Hagu.

Daily Mail je objavio da je njegov agent Jorge Mendes nedavno obavio tajne razgovore s čelnicima Bayerna i da je sve izglednije da će Ronaldo karijeru nastaviti u minhenskom klubu.

Navodno, čak su čelnici Bayerna doputovali u Englesku da se sastanu s Mendesom i očito je da je njemački velikan itekako zainteresovan za Portugalca. Za Ronalda bi to bio fantastičan transfer u klub koji je u samom vrhu evropskog fudbala čime bi on ispunio svoj cilj.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Zbog činjenice da je Ronaldo javno odlučio da kaže sve te stvari smatra se da je već dogovorio transfer u drugi klub i da mu je to bio najlakši način da dođe do raskida ugovora.

Dolazak Ronalda u Bayern sigurno bi uzdrmao fudbalski svijet, ali bi se Portugalac vratio na elitni rang i ponovo bi igrao u Ligi prvaka što je njegov najveći cilj.

Top Komentari

Arnel925
Meni ovo izgleda samo kao trening atmosfera. Nista specijalno
5 1
Klicko
Kiky idi u ameriku nemaš više šta tražiti u europi.U reprezentaciji i u klubu narušavaš atmosferu
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi