Brutalan nokaut na treningu Bayerna: Mladi golman nepomično ležao nekoliko minuta
Zaista žestok udarac je dobio mladi čuvar mreže. Pomoć mu je ukazana nekoliko minuta kasnije, a on je bio u nesvijesti sve dok ljekari nisu stigli (Foto: Twitter)

Srećom pa se probudio

Brutalan nokaut na treningu Bayerna: Mladi golman nepomično ležao nekoliko minuta

M. Šljivak

Ljekari minhenskog Bayerna imali su na jutrošnjem treningu hitnu intervenciju.

Rezervni golman bavarskog velikana Ron-Thorben Hoffmann (19), koji nastupa za U23 tim, dobio je žestok udarac loptom u lice na treningu prvog tima.

Nesretni 19-godišnjak je pogođen loptom iz neposredne blizine. Odmah je pao na tlo i u nesvijesti je bio nekoliko minuta, a saigrači su mu odmah pritrčali u pomoć.

Ljekarskog tima nije bilo na treningu. Jerome Boateng je otrčao po njih, ali pristup bez kartice objektu nije bio moguć. Srećom, pojavio se čovjek koji održava Bayernov kamp i Boateng je uspio ući i pozvati ljekare.

Kako navodi Bild, Boateng je morao žestoko lupati po vratima kako bi mu se omogućio ulaz. Ljekari su potom stabilizovali Hoffmana koji je prebačen u njihove prostorije, gdje mu je pružena dodatna pomoć.

Udarac je prema izjavama svjedoka bio veoma jak. Vjerovatno je došlo i do potresa mozga, a mladi golman će ostati pod daljom primotrom ljekara.

Ron-Thorben Hoffmann važi za veoma talentovanog golmana. Budućnost je Bayerna i predviđa mu se velika karijera.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Trenutno ovaj 19-godišnjak ima ulogu trećeg golmana. Standardno brani za U23 tim, a ranije je bio član kadetske i juniorske ekipe minhenskog tima.

Karijeru je Hoffma počeo u Hansi iz Rostoka, zatim je igrao i za Leipzig, a u Bayern je stigao 2015. godine. Ugovorom je vezan do 2021. godine.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi