Brutalan start na meču u Boliviji koji se rijetko viđa

Nogometaš gostiju zadobio teže povrede

Brutalan start na meču u Boliviji koji se rijetko viđa

S. Mlaćo

Susret 21. kola lige u Boliviji između Royal Parija i Bloominga donio je dosta uzbuđenja, ali i jednu veoma ružnu scenu.

Royal Parri je slavio gostujuću pobjedu 3:2, ali rezultat je svakako ostao u sjeni starta domaćeg nogometaša Urapuce zbog kojeg je dobio direktan crveni karton.

Urapuca je krvnički startao na Mateu Zochu koji je ostao nepomično ležati, a nogometaši gostujućeg tima odmah su krenuli da se obračunaju sa njim.

Bolivijski mediji prenose da se radi o puknuću obje potkoljenične kosti, te da je Zochi slijedi višemjesečni oporavak i izbivanje sa terena.

Zanimljivo da je nakon tog starta, tačnije do kraja meča glavni sudija pokazao još dva crvena kartona, te čak šest žutih kartona.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi