Čuvar mreže završio u bolnici: Topovskim udarima i petardama na golmana
Foto: Screenshot

Čuvar mreže završio u bolnici: Topovskim udarima i petardama na golmana

U nedjelju je odigran meč bolivijskog prvenstva između The Strogesta i Jorge Wilstermanna.

The Strongest je slavio rezultatom 2:1, ali ovu utakmicu nisu obilježili golovi već nemile scene.

Naime, golman The Strongesta Daniel Vaca je preživio pravi artiljerijski napad navijača Jorge Wilstermanna, svog nekadašnjeg kluba.

Navijači Wilstermanna su u isti trenutak bacili desetak topovskih udara i petardi u pravcu Vace. Nijedna ga nije pogodila direktno, ali su eksplodirale u njegovoj blizini.

Čitav incident se desio u sudijskoj nadoknadi. Vaci je pružena pomoć na terenu, a nakon što je sudija označio kraj utakmice on je prevezen u bolnicu zbog bolova u glavi i ušima.

Policija je odmah nakon incidenta ušla na tribinu sa koje su petarde poletjele prema golmana The Strongesta i uhapsila nekoliko navijača.

Daniel Vaca je dres Wilstermanna zamijenio onime The Strongesta davne 2011. godine, ali mu navijači njegovog bivšeg kluba očigledno još nisu oprostili.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi