Munjevita operacija Bayerna: Privatnim letom došao u Minhen i postao najniži igrač u historiji kluba

Ugovor do 2028.

Munjevita operacija Bayerna: Privatnim letom došao u Minhen i postao najniži igrač u historiji kluba

Edmir Škorić

Ugovor je potpisao do ljeta 2028. godine i prvo je Bayernovo pojačanje za zimu. Riječ je o Špancu kojeg je danas iznenada Fabrizio Romano predstavio kao fudbalera njemačkog prvaka.

Zimski prijelazni rok počet će za nešto manje od mjesec dana, ali je već jasno da je Bayern osigurao dolazak Bryana Zaragoze, mada će igrač ostati na posudbi u Granadi do kraja sezone.

Mladi Bryan Zaragoza ranije ove sezone postigao je dva gola protiv Barcelone. Tada se najviše čulo za njega, te mu je to sigurno utakmica karijere. Ovaj 22-godišnji fudbaler dijete je Granade. U karijeri je još samo jednu sezonu igrao za El Ejido na posudbi.

Potpisivanje se dogodilo prošlog ponedjeljka u munjevitom putovanju privatnim avionom igrača sa svojim ocem u Minhen, samo u pratnji španskog advokata. Tamo je potpisan ugovor prema kojem će Bryan ostati u Granadi ove sezone do juna.

Granadi će pripasti 12 miliona eura plus četiri miliona bonusa, a igrač će zarađivati 3,5 miliona eura po sezoni. Interesantno da su još dva kluba imala Zaragozu na radaru, a riječ je o Bournemouthu i Leipzigu.

Oglasi

U Bayernovom napadu će imati jaku konkurenciju: mladi Tel, zatim Sane, Coman, Gnabry, na krilima, pa i Thomas Muller, tako da je pitanje kako će se izboriti za mjesto u prvih 11.

U Njemačkoj je potpisivanje dočekano s iznenađenjem i njemački novinari obratili su se svojim španskim kolegama kako bi dobili informacije o španskom reprezentativcu.

Nijemci su odmah uočili da se radi o veoma niskom fudbaleru i da će biti najniži u historiji njemačkog kluba. Visok je samo 164 cm. Zaragoza može da igra na skoro svakoj poziciji ofanzivno, ali se najugodnije osjeća na lijevom krilu. U tekućoj LaLigi sezoni postigao je pet golova u 14 utakmica i dva namjestio.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Šefovi Bayerna cijene igrača zbog njegove hrabrosti i vještina jedan na jedan. Morao je da radi za sve u svojoj karijeri i predstavlja mentalitet pobjednika.

Bryan Zaragoza pokušat će da do kraja sezone sa Granadom ostane u La Ligi, a onda kreće put Njemačke i čeka ga zaista veliki izazov jer neće biti lako pored bavarskih "napadačkih zvijeri" izvući konkretne minute, ali sve je na omalenom krilnom fudbaleru.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti