Bubalo: Pojačanja će pojačati konkurenciju, bit ćemo jači

Šef struke NK GOŠK za SportSport.ba.

Bubalo: Pojačanja će pojačati konkurenciju, bit ćemo jači

S. Mlaćo
Nogometaši GOŠK-a vrijedno se spremaju za drugi dio sezone Prve lige FBiH.

Gabeljani su osvojili jesenju titulu, no svjesni su da ih u drugom dijelu sezone očekuje borba sa Igmanom, TOŠK-om, Budućnosti...

Šef struke Ivan Bubalo zadovoljan je početkom priprema, a uskoro slijedi i odigravanje prijateljskih utakmica.

“Sedam dana je iza nas, dosta igrača imamo na okupu, par je i na probnom radu. Bit će tu, ukoliko nam se svide, ostavit ćemo ih. Sutra nas čeka laganija trening utakmica sa juniorima Zrinjskog, a već u utorak sa FK Velež u Mostaru“, kaže Bubalo za SportSport.ba.

Ističe da su nogometaši ispoštovali dogovor na zimskoj pauzi, te da su došli fizički spremni.

“Dobro je, za razliku od prije godina dana kada sam tek došao ovdje. Sada je situacija bolja 50-60 posto nego tada, vidljivo je na momcima, imali su predpripremni rad, sve se onda vidi na dosadašnjim treninzima".

Oglasi

[facebook]https://www.facebook.com/gosk1905/videos/270235501807595[/facebook]

U GOŠK-u nisu puno mijenjali, pojačanja su dovođenja na mjestima na kojima je to samo bilo potrebno.

“Mi smo i prošlu polusezonu bili dobri, zato smo i završili na diobi prvog mjesta, a uvjeren sam da će igrači koji su stigli dodatno pojačati konkurenciju i da ćemo biti jači“.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Bubalo ističe da prati i ostale klubove.

“Tu smo mi i Igman, ali ne treba otpisati ni Budućnost, TOŠK, Bratstvo je uvijek neugodna i dobra ekipa. Ostale ekipe nemaju neke ambicije, vjerovatno ni financijske moći da ispoštuju borbu za prvaka“, dodao je šef struke NK GOŠK Gabela.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi