GOŠK počeo sa radom, potpisao i Vranjić, obavljen prvi trening

Radno u Gabeli, uskoro memorijal Andrija Anković

GOŠK počeo sa radom, potpisao i Vranjić, obavljen prvi trening

S. Mlaćo
Nogometaši GOŠK-a startali su sa pripremama za drugi dio sezone.

Gabeljani su polusezoni okončali kao jesenji prvaci sa istim brojem bodova kao FK Igman Konjic, a sada žele nastaviti sa uspješnim rezultatima.

U 14 sati Ivan Bubalo je obavio prozivku kojoj se odazvalo 28 nogometaša.

Nije bilo samo Ivana Peka koji je na jučerašnjem testiranju koje je bilo obavezano za sve igrače bio pozitivan na koronavirus.

Novo ime u redovima GOŠK-a je Marin Vranjić koji se jučer razišao sa HŠK Posušje, a već danas potpisao ugovor sa Gabeljanima.

Vranjić će sigurno biti pojačanje za GOŠK, a prije njega stigli su Stjepan Vego, Neven Vujica, Luka Nižić, Petar Miličević i Nikša Šilić.

Oglasi

”Kao što vidite pripreme su krenule danas sa šest novih igrača/pojačanja koji su nam potrebni za nadolazeći polusezonu. U sastavu ima par mlađih igrača i par iskusnijih, a sve to s ciljem da se napravi rezultat onaj koji je zacrtan. Mi ćemo nastaviti sa dobrom igrom i da napravimo što bolji rezultat”, kazao prvi čovjek NK GOŠK Lujo Ilić za caportal.net.

Optimista je i šef struke Ivan Bubalo.

”Na prozivci je bilo uobičajeno i mi smo odradili prve stvari. Ono što je bilo vidljivo je to da smo naglasili da dođu svi sa rezultatima testiranja na korona virus. Nažalost samo jedan od igrača pozitivan na test, a to je Ivan Peko, svi ostali su negativni za sada. Tu imamo novih šest igrača čak i dva tri momka na probi. Vidjet ćemo tko će od njih tu ostati, a za sada što mogu dodati jeste da smo ostavili kostur ekipe od prošle polusezone i to je najbitnije. Naravno da imamo i par novih pojačanja koja će nam dodatno podići kvalitetu naše ekipe, a nadam se i igre. Koliko sam puta rekao da idemo iz utakmice u utakmicu, jednu po jednu, gol po gol. A što se rezultata tiče mi moramo davati svoj maksimum, a rezultat će doći sam od sebe”, kazao je Bubalo.

GOŠK će prvi dio priprema obaviti u Gabeli, a zatim postoji mogućnost odlaska u Međugorje ili Trebinje.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Prvi prijateljski ispit Gabeljane čeka na memorijalnom turniru Andrija Anković, čiji su i organizatori.

Pored GOŠK-a učestvovat će HŠK Zrinjski, FK Tuzla City i NK Neretva Metković. Turnir će biti održan 05. i 06.02.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi