Bucchi preuzima Sassuolo?
Foto: EPA

Ako ode Di Francesco

Bucchi preuzima Sassuolo?

Čelnici Sassuola već su počeli tražiti novog trenera za sljedeću sezonu, pišu italijanski mediji. 

Glasine da bi Eusebio Di Francesco mogao ovog ljeta preuzeti kormilo Rome, primorale su čelnike Sassuola da krenu u potragu za novim rješenjem na trenerskoj poziciji i već sada nekoliko imena se povezuje s klubom. 

Prema pisanju italijanskih medija, u ovom trenutku najozbiljniji kandidat za klupu Sassuola je 40-godišnji Christian Bucchi koji trenutno vodi Perugiju. 

Između dvije strane su, kako se navodi, uspostavljeni kontakti i ukoliko Di Francesco krene put Rima, moglo bi doći i do dogovora. Među kandidatima još su De Zerbi, Maran... 

Sezonu u italijanskom prvenstvu Sassuolo je inače okončao na 12. mjestu. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi