Roma slavi kiks Napolija protiv Sassuola
Foto: EPA

Osvojili samo jedan bod

Roma slavi kiks Napolija protiv Sassuola

E. Čaušević

Fudbaleri Napolija remizirali su danas na gostovanju protiv Sassuola (2:2) u okviru 33. kola italijanske Serije A.

Današnji rezultat najbolje odgovara Romi jer je Napoli jedini tim koji može Vučici ugroziti drugo mjesto i direktan plasman u Ligu prvaka. U prvom poluvremenu Napoli je bio nešto bolja ekipa, no Sassuolo je dobro igrao u odbrani, te je prvo poluvrijeme završeno bez golova.

Ipak, to je bio samo uvod sjajnog meča u drugom poluvremenu. Napoli je u 52. minuti stigao do vodstva kada je Callejon asistirao, a mrežu domaćih zatresao je Mertens. No, samo sedam minuta trebalo je Sassuolu da stigne do izjednačenja.

Hamšik je napravio veliku grešku u pokušaju da vrati loptu Reini, a to je iskoristio Berardi koji je izjednačio na 1:1. U 80. minuti Sassuolo je stigao do potpunog preokreta golom Mazziellija. Međutim, četiri minute kasnije vidjeli smo novi gol i to u mrežu domaće ekipe.

Bod Napoliju donio je Milik koji je na teren ušao samo četiri minute prije toga. Napoli je do kraja meča pokušao da dođe do preokreta i tri boda, ali gosti nisu iskoristili nekoliko dobrih šansi. Napoli je treći sa 71 bodom, jednim manje od drugoplasirane Rome, dok je Sassuolo na 14. mjestu sa 36 bodova. Roma svoju utakmicu igra sutra protiv Pescare.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Seria A, 33. kolo:

Sassuolo - Napoli 2:2


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi