Budimir postigao gol na Nou Campu, Barca prejaka za Sampu

Gol potencijalnog bh. reprezentativca

Budimir postigao gol na Nou Campu, Barca prejaka za Sampu

M. Šljivak

Potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine Ante Budimir postigao je večeras gol na Nou Campu.

Ovaj 25-godišnji napadač je u porazu njegove Sampdorije nad Barcelonom od 3:2 postigao drugi gol, ali italijanski tim nije mogao ništa više učiniti osim časno izgubiti.

Povela je Barca u 16. minuti. Lionel Messi je sjajno škaricama asistirao za Luisa Suareza, koji pogađa za prednost od 1:0.

Samo pet minuta kasnije Messi je pogodio. Poigrao se s golmanom gostiju Vivianom, te je pogodio za 2:0.

Vratila se Sampa u meč već u 23. minuti. Sjajnu akciju je završio Luis Muriel za 2:1.

Ipak, u 34. minuti Lionel Messi prekrasnim pogotkom iz slobodnog udarca povećava prednost na 3:1 što je bio rezultat nakon prvih 45 minuta.

Nastavak donosi samo jedan gol. Igrala se 78. minuta kada Budimir sjajno prima loptu, te matira Ter Stegena za konačnih 3:2.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Prijateljski meč:

Barcelona - Sampdoria 3:2


 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi