Budućnost i dalje nedostižna za Gradinu

Druge lige

Budućnost i dalje nedostižna za Gradinu

Edmir Škorić

U subotu su igrani susreti 21. kola Druge lige FBiH - grupa Sjever, a vodeći timovi upisali su pobjede.

Budućnost je u Banovićima s 1:0 pobijedila Radnički iz Lukavca u okršaju bivših premijerligaša, a jedini gol postigao je Belmin Idrizović u 83. minuti.

Sa današnja tri boda Budućnost ima 51 i trenutno je na plus 11 od Gradine, pa su sve prilike da će Banovićani igrati doigravanje za povratak u Prvu ligu FBiH.

Gradina je s 2:1 pobijedila Ingram, a strijelci su bili Adnan Likić u 10. i Sanel Šehrić u 92. minuti, dok je jedini gol za goste u komšijskom derbiju postigao Adnan Salkić u 36. minuti.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

Trećeplasirana Bosna iz Mionice bila je nemoćna u Brčkom protiv Dizdaruše, koja je slavila s 3:0. Pogotke za domaći tim postigli su Mirza Zonić, Eldin Lejlić i Nenad Jeftić.

Dinamo i Prokosovići odigrali su 0:0, Sloga je u Tojšićima s 2:1 bila bolja od Mladost Malešići, dok je Lokomotiva dobila Priluk sa 1:1, a Mramor remizirao kod kuće sa Seonom (1:1). Duel Svatovca i Bosne Kalesija na programu je sutra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi