Budućnost i Vardar u finalu, Sarajevo izborilo utakmicu za treće mjesto

Odigrano 3. kolo fudbalskog turnira ''Igraj fudbal, živi život''

Budućnost i Vardar u finalu, Sarajevo izborilo utakmicu za treće mjesto

Danas su na programu bila četiri meča trećeg kola 7. G-Drive Međunarodnog fudbalskog turnira ''Igraj fudbal, živi život'' za igrače do 17 godina.

Budućnost je u odličnom susretu sa 4:1 savladala ekipu Universitatee i tako se plasirala u finale ovog turnira. Golove za Crnogorce postigli su Striković, Bojović i Krivokapić, dok su Rumuni utješni pogodak postigli sa bijele tačke, a strijelac je bio Sirbu.

Budućnost - Universitatea 3:1 (Striković, Bojović, Krivokapić / Sirbu)

Budućnost: Radulović, Ukšanović, Nikočević, Osmanović, Milić, Obradović, Krivokapić, Vukotić, Prelević, Bojović, Mijović, Baltić, Đurović, Stijepović, Vuković, Striković, Krkeljić, Dapčević.

Univesitatea: Manea, Rezeanu, Ionescu, Cojocaru, Bairami, Nitu, Dobre, Negrea, Bostina, Moldovan, Guta, Patulea Negrea, Niutica, Sirbu, Moga, Petre, Balaram.

Sarajevo je u odličnoj utakmici na stadionu Otoka, savladalo ekipu Osijeka i tako obezbijedilo još jednu utakmicu na ovom turniru, odnosno Bordo ekipa će igrati susret za 3. mjesto.

Odlučujući pogodak na susretu postigao je Nargalić u 15. minutu utakmice.

Sarajevo - Osijek 1:0 (Nargalić)

Sarajevo: Dizdarević, Nikolić, Islamović, Čičkušić, Sabljica, Jašarević, Gasal, Hasančić, Nargalić, Kadrić, Đokanović, Krkalić, Obuća, Kečanović, Šuvalija, Sejmenović, Gusinjac, Đuderija, Karić i Mulaosmanović.

Osijek: Dubrović, Keč, Senčar, Barišić, Karamatić, Bognar, Vuskan, Pudić, Vinogradac, Kuzminski, Kuprešak, Vidas, Joščak, Stojčević, Andronikou, Kaltak, Balunović, Janček.

Tabela grupe A:
1. Budućnost – 7
2. Sarajevo – 7
3. Osijek – 3
4. Universitatea - 0

Željezničar je na stadionu Otoka snage odmjerio sa Vojvodinom, a Plavi su doživjeli poraz od 2:0 i tako ostali bez finalnog susreta, a zbog goreg međusobnog omjera Željezničar je ostao i bez susreta za 3. mjesto, te se Vojvodina iznenadno izborila za utakmicu koja bi im mogla donijeti medalju.

Strijelci za Vojvodinu su bili Nijemčević i Topić.

Željezničar - Vojvodina 0:2 (Nijemčević, Topić)

Željezničar: Miličević, Mujić, Aljić, Panjeta, Duraković, Sarajekić, Cacan, Ramić, Salanović, Džanko, Musić, Pojata, Muftić, Ahmić, Huskić, Gušo, Beća, Džindo, Drina, Hurić, Hadžić, Helać, Sojkić.

Vojvodina: Kačavenda,Đurković, Siljanovski, Ivan Miljan, Brborić, Topić, Pevač, Matković, Grek, Đurić, Nijemčević, Barjaktarov, Jovanović, Binguljac, Mirković, Ilić.

Vardar je u susretu koji je igran na terenu Sportskog centra Safet Zajko sa 5:1 savladao ekipu Maribora. Dva pogotka za Makedonce postigao je Obishi, dok je jedan dodao Hasanoviki, a sopstvenu mrežu tresli su defanzivci Maribora Bobarić i Krasović. Utješni pogodak za ekipu iz Slovenije postigao je Verdnik.

Vardar se ovom visokom pobjedom plasirao u finale turnira ''Igraj fudbal, živi život''.

Vardar - Maribor 5:1 (Obishi x2, Hasanoviki, Bobarić AG., Krasović AG. / Verdnik)

Vardar: Andov, Gjurkovski, Bojkovski, Manasievski, Mitrevski, Petejchuk, Dimoski, Ilievski, Hasanoviki, Stojanovski, Ibishi, Zendeli, Andonovski, Asani, Ristovski, Ignjatov, Spirovski, Rečica.

Maribor: Gorenjak, Frešer, Verbič, Rantuša, Džankić, Oberht, Maher, Jurca, Sedej, Cener, Horvat, Bobarič, Rakun, Turičnik, Simončić, Martinčić, Verdnik, Penič, Krašovic, Vipotnik, Poštrak, Žaler, Ciganovič.

Tabela grupe B:

1. Vardar – 7
2. Vojvodina – 4
3. Željezničar – 4
4. Maribor – 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi