Sarajevo preko Osijeka do polufinala Kupa prijateljstva
Foto: Twitter/ECFC

U18 ekipa FK Sarajevo ostvarila veliki uspjeh

Sarajevo preko Osijeka do polufinala Kupa prijateljstva

Danas je na Zlatiboru odigran za mađe juniore Sarajeva odlučujući susret grupne faze Kupa prijateljstva evropskih klubova protiv vršnjaka iz Osijeka. Na kraju su fudbaleri Sarajeva slavili sa 2:1 i izborili plasman u polufinale.

Ipak, nije tako dobro počelo za Sarajevo pošto je Osijek prvi došao do vodstva i to preko Sušića nakon 20 minuta igre.

Vodstvom Osijeka od 1:0 je završeno prvo poluvrijeme, ali fudbaleri Sarajeva nisu gubili nadu, pa su u drugom poluvremenu došli do preokreta.

Sarajevo je do poravanja na 1:1 došlo u 45. minuti susreta nakon što je nespretnom intervencijom Išasegi pospremio loptu u vlastitu mrežu, da bi se na preokret čekalo do finiša susreta.

Igrala se 60. minuta kada je Dervišagić savladao golmana Osijeka i pogodio za, ispostavilo se, konačnih 2:1 za bordo momke.

Sarajevo - Osijek 2:1

Sarajevo: Dizdarević, Sabljica, Bradarić, Bešić, Dervišagić, Salčin, Junuzović, Nikolić, Islamović, Đokanović, Jašarević. Klup: Demirović, Kadrić, Konjalić, Hasančić, Alić, Nargalić, Čičkušić, Šabić.

Osijek: Dominković, Išasegi, Barišić, Sušić, Batinić, Sheshu, Pedić, Ramadani, Stupar, Durdov, Blagogee. Klupa: Lovrić, Benić, Stanić, Vladić, Bosak, Bliznac, Vojnović.

Promo

Top Komentari

ratip irats
Bravo djecaci...
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi