Budućnost iz Gračanice nosi puni plijen, Tomislav bolji od Gradine

Utakmice 15. kola Prve lige FBiH

Budućnost iz Gračanice nosi puni plijen, Tomislav bolji od Gradine

E. Čaušević

Utakmice 15. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine koje su se danas igrale donijele su dosta uzbuđenja i nekoliko neočekivanih rezultata.

Napadači u mečevima koji su se igrali danas od 13:30 sati nisu bili previše raspoloženi jer smo na šest utakmica vidjeli deset golova.

Jedan od derbija današnjeg programa igrao se u Gračanici gdje je Bratstvo ugostilo Budućnost iz Banovića. Gosti su pokazali da su ove sezone u veoma dobroj formi, te su s punim plijenom napustili Gračanicu.

Budućnost je u 33. minuti iz prve ozbiljnije akcije na meču došla do gola. U centru pažnje našao se Pirić koji je pogodio mrežu Bratstva za 1:0 i veliko slavlje gostiju.

Bratstvo je u nastavku meča sve karte bacilo u napad, domaći su imali nekoliko dobrih prilika da dođu do gola, ali to nisu uspjeli. Budućnost se uspjela odbraniti i na kraju slaviti sa minimalnih 1:0.

Od deset pogodaka današnjeg programa tri su viđena u Tomislavgradu gdje su igrali Tomislav i Gradina, a domaći tim slavio je sa 2:1.

Tomislav je do prednosti stigao 14. minuti kada je Branimir Šiško pogodio za 1:0, dok su domaći sa 2:0 poveli u 79. minuti, a u listu strijelaca upisao se Čerdić.

Gradina je do kraja susreta uspjela tek da ublži poraz autogolom golmana domaćih čime je postavljeno konačnih 2:1.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

U istom terminu igrao se meč Goražda i Radnika iz Hadžića, ali na ovom susretu nije bilo golova, te su ovi timovi podijelili bodove odigravši 0:0.

Prva liga FBiH, 15. kolo:

Bratstvo - Budućnost 0:1
Tomislav - Gradina 2:1
Goražde - Radnik 0:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti