Stupčanica nastavlja trku sa Slobodom: Božić junak u derbiju
FOTO: NK Stupčanica/facebook

FK Goražde poražen u Olovu

Stupčanica nastavlja trku sa Slobodom: Božić junak u derbiju

Haris Zilić

U Olovu je danas odigran derbi duel 14. kola Prve lige FBiH u kojem je Stupčanica dočekala ekipu Goražda, a na kraju je rezultat glasio 1:0 u korist domaće ekipe.

Počelo je ofanzivno. Opasna situacija pred golom Stupčanice u petoj minuti, Tatar ubacio nakon prekida, Karalić šutira preko gola.

U 16. minuti dosuđen je penal za Stupčanicu, Mehanović je uzeo loptu i veoma loše izveo, lopta je otišla pored gola i ostalo je 0:0. Ipak, slavlje za domaće u 22. minuti, Božić je pogodio za 1:0.

Nakon toga pokušaj Beganovića u 28. minuti, ide lopta malo pored gola gostiju iz Goražda, a šest minuta kasnije gosti uzvraćaju preko Haznadara, ostalo je 1:0.

Do kraja prvog poluvremena po jedna prilika pred oba gola, ali na odmor se otišlo rezultatom 1:0 za Stupčanicu.

U nastavku, domaći pvi prijete u 49. minuti, silovit pokušaj Odinake koji se sjajno ubacio, lopta ide preko gola golmana Čalakovića.

Oglasi

Vrlo skromno drugo poluvrijeme je bilo, do prave prilike čekali smo 75. minutu. Ljuca je dobro šutirao glavom, lopta odlazi malo pored gola gostiju sa Drine.

Do kraja meča bez puno uzbuđenja i meč je završen trijumfom Sutpčanice rezultatom 1:0 i tako tim iz Olova nastavlja trku sa Slobodom za prvo mjesto.

Prva liga FBiH, 14. kolo:

Stupčanica - Goražde 1:0 (Božić 22')

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

STUPČANICA: Milićević, Odinaka, Bešić, Aletić, Božić, Beganović, Alić, Islamagić, Hodžić, Abdullfatai, Mehanović.

GORAŽDE: Čalaković, Alić, Mašić, Dučić, Haznadar, Konjalić, Jamaković, Karalić, Hukara, Harambašić, Tatar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi