Budućnost izbjegla Željinu sudbinu

Uvažena im žalba

Budućnost izbjegla Željinu sudbinu

E. Škorić

Nogometaši podgoričke Budućnosti ipak će predstavljati Crnu Goru u Evropi.

Komisija za licenciranje Nogometnog saveza Crne Gore usvojila je žalbu Budućnosti, saopšteno je iz podgoričkog kluba.

Prvobitno Budućnost nije dobila licencu za Evropu, ali nakon žalbe je ipak dobila zeleno svjetlo za nastup na evropskom takmičenju, što je prethodno osigurala rezultatima i igrama na terenu.

U prvom krugu, licence za nastup na evropskim takmičenjima dobili su Sutjeska, OFK Titograd, Grbalj Zeta i Lovćen, dok je prijava Budućnosti morala na doradu, zbog neispunjavanja dijela finansijskih kriterijuma.

Budućnost će igrati u 1. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope i biće među nosiocima na žrijebu za razliku od druga dva crnogorska predstavika u LE.

Pravo nastupa u kvalifikacijama za Ligu Evrope izborila je Zeta, a treći crnogorski tim u ovom takmičenju biće poznat u četvrtak veče, nakon finalne utakmice Kupa.

Budućnost među potencijalnim rivalima ima i Radnik iz Bijeljine te Široki Brijeg, ekipe iz Premijer lige BiH.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Podsjećamo, Radnik je dobio mogućnost da igra u Evropi iako je završio na petom mjestu. Naime, Željezničar je ostao bez licence i to je na kraju donijelo priliku Bijeljincima da se nađu na evropskoj sceni.

Top Komentari

bistrik87
buducnost je imala dug finansijski, dok je zeljo probio rok, 2 razlicite price skroz, a da se gledaju dugovi onda tek zeljo ne bi igrao ni PL
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi