Budućnost nezaustavljiva, Podgrmeč potopljen

Tim iz Banovića upisao treću pobjedu

Budućnost nezaustavljiva, Podgrmeč potopljen

M. Šljivak

Fudbaleri Budućnosti savladali su na domaćem terenu Podgrmeč s 5:0 u susretu trećeg kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Već nakon 14 minuta igre bilo je jasno da tri boda ostaju u Banovićima. U petoj minuti Adis Kovačević je pogodio za prednost Budućnosti od 1:0, da bi samo devet minuta kasnije Redžić povećao rezultat na 2:0.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a u nastavku Budućnost ponovo mnogo nadmoćnija. Još tri lopte su završile iza leđa golmana tima iz Sanskog Mosta Arifagića.

Prvo je Eldin Trumić u 52. minuti povećao prednost na 3:0, da bi Redžić drugim golom danas nakon sat vremena igre povisio na 4:0.

Konačnih 5:0 postavio je ponovo Trumić, pogotkom u 71. minuti susreta.

Budućnost nakon tri odigrana kola ima tri pobjede i istakli su kandidaturu za plasman u društvo najboljih naredne sezone.

Prva liga FBiH, 3. kolo:

Budućnost - Podgrmeč 5:0 (Kovačević 5', Redžić 14', 60', Trumić 52', 71')

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Budućnost: Mujkić, Đezić, Trumić, Jaranović, Aljukić, Redžić, Kovačević, Mahmutović, Demirović, Zulić, Džinić

Podgrmeč: Arifagić, Hodžić, Kukavica, Burnić, Rizvan, Paunović, Marić, Jusović, Muzgonja, Medžedović, Mikić

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.