Budućnost pobjednički na pauzu, sedam pogodaka u Živinicama
Banovićani su većim dijelom bili prvi, zatim prepustili to mjesto nakratko, ali na kraju ipak na pauzu odlaze kao jesenji prvaci

Druga liga Sjever

Budućnost pobjednički na pauzu, sedam pogodaka u Živinicama

S. Mlaćo

Budućnost je jesenji prvak u Drugoj ligi Sjever. Danas su Banovićani slavili protiv Lokomotive u Miričini sa 2:1, iako su domaći prvi poveli pogotkom Eldina Musića. Preokret su kreirali Adnan Zulić i Semir Dedić.

Gradina je sa 4:2 na svom stadionu nadigrala Mladost (M). Strijelci za Gradinu bili su Osman Hodžić, Haris Ibrić, Dino Andrić i Ermin Kenović, dok su za goste pogađali Zaim Nurkić i Alen Šako.

Bosna je u Mionici nadigrala Radnički 2:1 ( Haris Jahić, Edin Hasanbašić - Damir Murselović), dok je Priluk sa 4:3 savladao Bosnu iz Kalesije. Domaći su poveli pogotkom Dine Mujkića, izjednačio je njegov prezimenjak Safet, da bi za 2:1 pogodio Eldar Kuljaninović. U zadnjih osam minuta čak četiri pogotka. Prvo je na 3:1 povisio svojim drugim pogotkom Dino Mujkić, dok je za 4:1 pogodio Belmin Poljić. Gosti sa dva pogotka Mirze Abidovića dolaze do konačnih 4:3.

Svatovac je u Prokosovićima slavio 3:1. Almir Kukić je doveo goste u vodstvo, izjednačio je Mensur Bjelić, da b pobjedu gostima sa dva pogotka donio Adel Demirović.

U Tojšićima su slavili domaći. Sloga je ugostila Mramor i slavila 2:1. Gosti su poveli pogotkom Amela Bajrića, izjednačio je u 46. minuti Eldin Mekvić, a konačni 2:1 postavio je u 64. minuti Said Šmigalović pogotkom sa 11 metara.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

Nogometaši Čelića na pauzu odlaze sa tri boda. Danas su savladali Seonu 3:0. Strijelci su bili dva puta Admir Kevrić i jednom Nermin Slomić.

Budućnost je prva sa 33 osvojena boda, Svatovac ima 29, a Čelić i Mladost (M) po 28.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi