Budućnost se vratila na lidersku poziciju, petarda Priluka, prekid u Mionici

Druga liga Sjever

Budućnost se vratila na lidersku poziciju, petarda Priluka, prekid u Mionici

S. Mlaćo

Budućnost se vratila na lidersku poziciju Druge lige Sjever. Banovićani su slavili u ovom kolu kod Sloge iz Tojšića sa 1:0, a jedini pogodak postigao je Senad Huskanović u 76. minuti.

Čelić je sa 4:0 savladao Lokomotivu. Dvostruki strijelac bio je Vahid Mrkaljević, te po jednom Eldin Mehmedović i Nermin Slomić.

Mladost je savladala u Malešićima NK Dinamo 3:0 uz hat trick Zaima Nurkića, dok je Odžak 102 3:1 nadigrao Radnički iz Lukavca. Gosti su poveli pogotkom Damira Murselovića, a preokret su kreirali sa dva pogotka Siniša Žerić i Josip Studenović koji je pogodio sa 11 metara.

Pobjedu na svom terenu slavila je i Gradina. Jedini pogodak protiv Bosne (K) 1:0 postigao je Haris Ibrić u 14. minuti.

Pet pogodaka vidjeli smo u Živinicama gdje je Priluk ugostio NK Mramor. Fanstastičnu partiju pružio je Dino Mujkić koji je postigao svih pet pogodaka, dva sa 11 metara.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

Prokosovići su pogotkom Emira Ilijazagića savladali Seonu 1:0, dok je susret Bosne (M) i Svatovca prekinut u 73. minuti kod vodstva 2:0 za goste. Razlog je bio napad domaćih igrača na glavnog sudiju Mujanovića.

Budućnost je prvoplasirana sa 27 osvojenih bodova, Čelić ima 25, kao i Mladost (M) i Lokomotiva. Tabela i rezultati Druge lige Sjever

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi