Lokomotiva lider, ubjedljiva pobjeda Bosne
FOTO: facebook FK Lokomotiva Miričina

Druga liga Sjever, 12. kolo

Lokomotiva lider, ubjedljiva pobjeda Bosne

S. Mlaćo

Nakon 12 odigranih kola Lokomotiva iz Miričine lider je na tabeli Druge lige Sjever. U ovom kolu izabranici Nusreta Muslimovića savladali su na svom terenu Slogu (T) 1:0. Jedini pogodak postigao je Armin Hadžić u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena.

Budućnost je slvila nad Prosokovićima 3:2. Domaći su vodili 3:0 pogocima Ćamila Smajlovića, Semira Dedića i Sadžida Fazlića, da bi gosti uspjeli smanjiti rezultat sa dva pogotka Esmira Mujića.

Domaću pobjedu slavio je i Dinamo iz Donje Mahale nad Čeliće (2:1). Čelić je došao u vodstvo pogotkom Eldina Mehmedovića, a preokret su kreirali Dražen Prgić i Sead Buljubašić.

Četiri pogotka vidjeli smo u duelu Seone i Priluka (3:1). Za domaće su strijelci bili dva puta Adis Selimović i jednom Ajdin Malkić, dok je za goste pogodio Almir Goletić.

Bosna (M) je slavila na gostovanju kod Mramora 1:0 (Emir Numanović), dok su Svatovac i Gradina podijelili bodove, 1:1 (Almir Kukić - Haris Ibrić).

Radnički je poražen od Mladosti (M) na svom terenu 1:2. Nedim Dautović je doveo domaće u vodstvo, izjednačio je Husejn Halilović, da bi u drugoj minuti sudijske nadoknade pobjedu Mladosti donio rezervista Meho Duraković.

Najubjedljiviju pobjedu upisala je Bosna protiv Odžaka 102. Bilo je čak 7:2. Četiri puta mrežu gostiju zatresao je Safet Mujkić, dva puta Simbad Jahić, te jednom Haris Bečić. Za goste su strijelci bili Erdin Bikić i Simbad Jahić ag.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

Lokomotiva je prvoplasirana sa 25 osvojenih bodova, Budućnost ima 24, a Čelić i Mladost (M) po 22.

Tabela Druge lige Sjever

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi