Budućnost sigurna, Dinamo ubjedljivo protiv Prokosovića, slavio i Radnički

Druga liga Sjever

Budućnost sigurna, Dinamo ubjedljivo protiv Prokosovića, slavio i Radnički

S. Mlaćo

U Drugoj ligi Sjever odigrani su susreti 8. kola, a lider Budućnost iz Banovića je na svom terenu sa sigurnih 4:0 savladala Odžak 102.

Nakon prvih 45 minuta domaći su imali prednost 1:0 pogotkom Semira Dedića, a u drugom poluvremenu u listu strijelaca su se upisali Sadžid Fazlić, Adnan Zulić i Ćamil Smajlović.

Pobjedu na svom terenu upisao je i NK Čelić koji je savladao Bosnu (M) sa 3:0. Autogol Ibrahima Nuhanoića Čelić je poveo u drugoj minuti, da bi četiri minuta kasnije na 2:0 povisio Eldar Jašarević. Konačnih 3:0 postavio je Nermin Slomić.

Najubjedljiviju pobjedu u ovom kolu upisao je Dinamo iz Donje Mahale. Naime, Dinamo je sa 6:0 deklasirao Prokosoviće uz hat trick Seada Buljubašića. Dva pogotka je dodao iskusni Alen Turbić, a jedan Ivan Filipović.

Svatovac je pogocima Sedina Hrbata i Almira Kukića savladao Bosnu (K) 2:0, dok je Radnički upisao pobjedu u Mramoru rezultatom 3:0. Gosti su pokazali mnogo više, a mrežu domaćeg golmana Anela Zahirovića zatresli su Damir Murselović, Mirza Halilagić i Eldar Junuzović.

Sjajna meč viđen je u duelu Sloge iz Tojšića i Priluka. Gosti su nakon prvih 45 minuta vodili 2:0 uz dva pogotka Dine Mujkića, da bi preokret hat trickom kreirao Said Šmigalović.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

Isti rezultat vidjela je publika na duelu Seone i Mladosti (M). Strijelci za domaće dva puta bio je Ado Mustafić, te jednom Ernes Hasanović. Za goste su pogađali Husejn Halilović i Damir Omerović.

Jedini remi u ovom kolu zabilježen je u Miričini gdje je Lokomotiva ugostila Gradinu (1:1). Lokomotiva je povela pogotkom sa 11 metara Eldina Musića u 49. minuti, a bod gostima iz Srebrenika donosi četiri minute prije kraja Osman Hodžić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti