Remi u Malešićima, Čelić slavio u Srebreniku, pet pogodaka u Živinicama

Druga liga Sjever, 7. kolo

Remi u Malešićima, Čelić slavio u Srebreniku, pet pogodaka u Živinicama

S. Mlaćo

U derbiju 7. kola Druge lige Sjever snage su odmjerili Mladost iz Malešića i lider Budućnost. Završilo je 1:1, a gosti su poveli već u sedmoj minuti kada Jasmin Čehajić matira Jasmin Begića. Domaći do boda dolaze pogotkom Damir Omerovića u 58. minuti. 

U Srebreniku su snage odmjerili Gradina i Čelić, a gosti su slavili 2:0. Strijelci su bili Almir Karasuljić i Vahid Mrkaljević.

Svatovac je pogotkom Almira Kukića savladao Dinamo (1:0), a Bosna iz Kalesije Mramor 4:0. Junak pobjede domaćih sa dva pogotka bio je Safet Mujkić, dok su po jedan dodali Suad Tabalović i Mirza Abidović. Treba dodati da Abidović u 88. minuti nije iskoristio jedanaesterac za domaći tim.

Radnički je sa sigurnih 4:1 savladao Seonu. Poveli su domaći pogotkom Eldara Junuzovića, izjednačio je Muhamed Musić, a onda Junuzović postiže još dva pogotka u nastavku, dok jedan dodaje Danijal Aljukić.

Odžak 102 je upisao novi poraz protiv Lokomotive. Bilo je 1:2 za goste, iako su domaći poveli u 18. minuti pomalo nevjerovatnim pogotkom Zlatka Agatića. Preokret su kreirali Mirsad Nukić i Armin Hadžić.

Sjajan meč viđen je u Živinicama. Priluk je sa 3:2 savladao Prokosoviće. Poveli su domaći već u drugoj minuti pogotkom Dine Mujkića, izjednačio je Kenan Ahmetović, a novo vodstvo domaćima donosi danas sjajni Dino Mujkić sa 11 metara.

Gosti su nisu predavali, pa je u 65. minuti izjednačio Almir Hidanović. Konačnih 3:2 u 80. minuti postavlja Belmin Poljić.

Bosna je u Mionici savladala Slogu iz Tojšića 3:0. Strijelci su bili Edin Hasanbašić, Haris Jahić i Emir Numanović.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

https://www.dailymotion.com/video/x6ughxv

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi