Buffon hvali svog bivšeg saigrača i savjetuje Juventus: On je "miks" Pogbe, Vidala i Marchisija
Adrien Rabiot će od 1. jula biti slobodan igrač

Italijan smatra da bi klub iz Torina dobio jackpot ukoliko dovede igrača PSG-a

Buffon hvali svog bivšeg saigrača i savjetuje Juventus: On je "miks" Pogbe, Vidala i Marchisija

S. Pašalić

Gianluigi Buffon je prošlu sezonu proveo u PSG-u, a sada je najavio da napušta ovaj klub.

Italijan je dijelio svlačionicu i sa Adrienom Rabiotom koji je suspendovan od strane ovog kluba nakon što je odbio da potpiše ugovor te nekoliko mjeseci nije igrao.

Francuz će tako od jula biti slobodan igrač i može birati gdje će nastaviti svoju karijeru, a u petak je potvrdio razgovore sa Juventusom i tako isključio odlazak u Manchester United.

Buffon smatra da će njegov bivši klub Juventus dobiti jackpot u potpisivanju Rabiota, koji posjeduje slične vještine sa još jednim bivšim igračem Stare dame, Paulom Pogbom.

"Rabiot je fantastični miks, on ima fizičku snagu Pogbe, koja je poput ormara, ima osobnost Vidala i potencijalno dinamiku Marchisija", rekao je 41-godišnji golman za Corriere dello Sport.

"On je nevjerovatan, veoma jak, mora poboljšati svoj trenutak kada se približava protivniku, ali može postati igrač s 10 golova po sezoni. On je dobar mladić i sjajan saigrač", dodao je Buffon.

Rabiot je prošle sezone nastupio u samo 20 utakmica, ali nakon suspenzije kluba nije igrao od 5. decembra. Barcelona, koja ga prati od tada je i dalje zainteresovana da ga dovede na Camp Nou.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Top Komentari

Derdiyok
Ovo ko ona anegdota kad je otac odveo sina kod Brace u Vrbanjušu. Zna igrati sa obje noge, dobar u duelu i skok igri, disciplinovan, daje golove, asistira... Kad Braco: Pa šta si ga meni doveo ? Vodi ga u Mančesta.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi