"Tužni su krajevi poput Tottijevog, Buffonu je bolje da sada završi karijeru"

Pagliuca "moli" sunarodnjaka da ima poštovanja prema svojoj sjajnoj karijeri

"Tužni su krajevi poput Tottijevog, Buffonu je bolje da sada završi karijeru"

Gianluigi Buffon je završio svoju epizodu u PSG-u, ali izgleda da još ne namjerava "okačiti rukavice o klin".

Legendarni čuvar mreže nije produžio saradnju sa PSG-om, u koji je stigao prošlog ljeta nakon 17 godina na golu Juventusa, a čini se da je njegova želja povratak u Italiju.

Špekuliše se da bi mogao u Bresciju ili Parmu, u kojoj je i počeo karijeru, ali se Buffonovo ime dovodi u vezu i sa Portom, Barcelonom i još nekolicinom klubova.

Nekada sjajni italijanski golman Gianluca Pagliuca, međutim, smatra da bi Buffonu najbolje bilo da sada okonča karijeru.

"Najbolji golman u posljednjih 20 godina? Buffon... On je najkompletniji i najdosljedniji. Osvojio je toliko toga", izjavio je Ginaluca Pagliuca, pa nastavio:

"Prolazio je kroz teške trenutke i opet se dizao. Kao njegov veliki prijatelj, savjetujem mu da ima poštovanja prema svojoj fantastičnoj karijeri."

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ako nastavi, to će biti rizik. Tužno je imati kraj poput Tottijevog, gledati utakmice sa klupe. Savjetujem mu da sada ode u penziju", istakao je Pagliuca pa se osvrnuo na najboljeg golmana u Seriji A danas:

"Najbolji golman u Sariji A? Handanović, to garantujem".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi