Buffon: Nije kraj, odazvat ću se i sa 60

Samo je uzeo odmor od reprezentacije

Buffon: Nije kraj, odazvat ću se i sa 60

Gianluigi Buffon je nagovestio da bi se mogao vratiti u italijansku reprezentaciju. Izgovorio je to samo dvije sedmice nakon što se povukao iz međunarodnog fudbala. 

Legendarni golman je svoju, navodno posljednju utakmicu, 175. u svojoj reprezentativnoj karijeri odigrao je protiv Švedske kada su Azzurri odigravši 0:0 na San Siru propustili priliku da se kroz baraž plasiraju na Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Ipak, ovaj 39-godišnjak na gala večeri u Milanu istakao je da to možda neće biti njegov stvarni kraj i da on samo "uzima pauzu" od reprezentacije koju nikada ne bi mogao odbiti "čak ni kada bude imao 60".

"Odlučio sam oprostiti se od reprezentacije. Ali, ako bude potrebno, nikad ne bih mogao odbiti mogući poziv u budućnosti ", rekao je Buffon na ceremoniji dodjele nagrada za najbolje u Seriji A, u ponedjeljak u Milanu.

"I za Juventus i za reprezentaciju uvijek sam sebe smatrao vojnikom. Čak i kada budem imao 60 godina, ne bih mogao odbiti poziv jer u sebi nosim koncept nacije".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Trener Giampiero Ventura je dobio otkaz nakon što je Italija propustila plasirati se na Munkdijal prvi put od 1958. godine, ali Buffon - koji je dobio nagradu za najboljeg italijanskog igrača i najboljeg italijanskog golmana prethodne sezone - odbio je da kritikuje 69-godišnjaka. "

Ventura je uradio najbolji posao koji je mogao, ali nažalost, nismo uspjeli da postignemo gol Švedskoj", rekao je on.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi