Buffon: Vjeran sam Juventusu jer cijenim životne vrijednosti

Legendarni golman

Buffon: Vjeran sam Juventusu jer cijenim životne vrijednosti

Legendarni golman Juventusa Gianluigi Buffon istakao je za L'Equipe da je ponosan što je već 15 godina član slavnog Juventusa, koji je odbio napustiti čak i kada je ovaj klub zbog afere Calciopoli izbačen u Seriju B.

Buffon je u Juventus stigao 2001. godine iz Parme za tada rekordnih 53 miliona eura, a istakao je da nikada nije želio napustiti klub iz Torina.

"Vjeran sam Juventusu jer cijenim određene životne vrijednosti, pa tako i osjećaj pripadnosti. Svi u klubu, uključujući igrače i navijače, su se uvijek ponašali korektno prema meni, a i ja prema njima", rekao je Buffon, koji je zbog pojedinih grešaka bio na meti kritičara posljednjih mjeseci:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Trudim se ne klonuti nakon greške jer se ona svima može desiti. Kada sam napravio jedan kiks, odjednom su svi govorili da sam katastrofa, da sam star i tome slično. Lakše je kritike upućivati prema meni jer imam 38 godina, ali iste sam radio i kada sam imao 25 ili 30".

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije