Ko će se večeras radovati, Pjanić ili Džeko?

Derbi Serije A

Ko će se večeras radovati, Pjanić ili Džeko?

Večeras se u Torinu s početkom u 20:45 sati igra derbi Serije A u kojem će snage odmjeriti Juventus i Roma.

Osim toga što se sastaju dva objektivno jedina kandidata za titulu u Seriji A, nama će taj meč biti zanimljiv i po tome što će se na dvije strane terena naći dva najpopularnija bh. igrača Miralem Pjanić i Edin Džeko.

Sve oči uprte su u Pjanića, kojem će ovo biti prvi put da će igrati protiv kluba za koji je nastupao punih pet godina - od ljeta 2011. do ljeta 2016. godine.

Pjanić je nekada bio miljenik navijača Rome, a danas ga smatraju izdajnikom i sigurno bi ih sve posebno zaboljelo kada bi večeras baš bh. fudbaler bio čovjek odluke. Njegov transfer u Juventus je već davno završena priča, desilo se to što se desilo i Pjanić je u potrazi za većim izazovima prešao u najveći italijanski klub. Ništa neobično. 

Sa druge strane će biti Edin Džeko, prvi strijelac Serije A sa 12 pogodaka. Istina, naš napadač se nalazi u seriji od tri utakmice bez postignutog gola i bio bi najsretniji kada bi baš večeras prekinuo svoj kratki 'crni' niz.

Kada je riječ o samoj utakmici, Juventus u Torinu ima mnogo više uspjeha od Rome i slavio je u posljednjih pet ligaških utakmica koje je odigrao na svom stadionu. Roma je u Torinu posljednji put pobijedila u januaru 2011. godine (0:2), ali taj meč je bio odigran u okviru Kupa. Rimski klub je u Seriji A kao gost posljednji put savladao Juventus 2010. godine sa 2:1.

Juventus je u ovoj sezoni Serije A na svom terenu odigrao osam utakmica i ostvario je svih osam pobjeda, dok je Roma u isto toliko utakmica na gostujućem terenu upisala po tri pobjede i poraza, te dva remija.

Uloga favorita pripada Juventusu, koji bi pobjedom uspio pobjeći rivalu na velikih sedam bodova. Stara dama trenutno vodi na tabeli sa 39 bodova, a Roma je druga sa 35.

Ono što je sigurno je da će se oba bh. fudbalera naći na terenu od prve minute, a u nastavku pogledajte vjerovatne sastave koje će na teren poslati Masimiliano Allegri i Luciano Spalletti.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Juventus: Buffon, Chiellini, Benatia, Lichsteiner, Alex Sandro, Khedira, Marchisio, Sturaro, Pjanić, Higuain, Mandžukić

Roma: Szczesny, Fazio, Manolas, Emerson, Rudiger, De Rossi, Strootman, Perotti, Nainggolan, Salah, Džeko

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi