Bugarska bez selektora, Balakov podnio ostavku

Četiri dana nakon blamaže

Bugarska bez selektora, Balakov podnio ostavku

Fudbalsku reprezentaciju Bugarske više neće voditi Krešimir Balakov, prenose tamošnji mediji.

Ovaj nekada sjajni fudbaler u posljednje vrijeme bio je izložen velikom pritisku javnosti. Pod njegovim vodstvom Bugari su u ponedjeljak poraženi od Engleske s čak 6:0 u kvalifikacijama, a taj susret, između ostalog, obilježili su i rasistički ispadi dijela publike.

Dva puta je glavni arbitar prekidao meč zbog ispada bugarskih huligana, a iako je nakon svega Balakov na pressici tvrdio kako ništa nije čuo, shvatio je vrlo brzo da nije u pravu te se javno ispričao.

U međuvremenu je Balakov odlučio da povuče novi potez. S javnosti je podijelio kako više neće voditi Bugarsku i da podnosi ostavku na poziciji selektora, a razlozi su, kaže, isključivo sportski.

"Moja odluka o odlasku nema nikakve veze s premijerovim traženjem, već sam je donio jer sam izgubio strpljenje. Kada je u pitanju osiguranje utakmice, učinili smo sve što je bilo u našoj moći", izjavio je.

Još uvijek nije poznato ko će zamijeniti Balakova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi