Predsjednik Saveza nakon sramote podnio ostavku

Bugari sve jako brzo riješili

Predsjednik Saveza nakon sramote podnio ostavku

Midhat Šljivak

Predsjednik Fudbalskog saveza Bugarske Borislav Mihaylov podnio je ostavku nakon sramotnog ponašanja navijača ove selekcije u duelu protiv Engleske.

Tamnoputi igrači Gordog Albiona rasistički su vrijeđani od strane bugarskih navijača. Meč je nakratko čak bio i prekinut, a nakon utakmice su stigle osude sa svih strana.

Nakon svega što se dešavalo predsjednik Fudbalskog saveza Bugarske Borislav Mihaylov odlučio je da odstupi sa ove funkcije.

Razlog ostavke je potpuno jednostavan. Odlazi zbog sramote nakon rasističkog vrijeđana protivničkih fudbalera i to je zaista rijedak potez.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Bugarski mediji međutim tvrde da je Mihaylov bio pod velikim pritiskom predsjednika ove države Boyka Borisova i da je jednostavno morao da ode.

On tako više neće biti na čelu Saveza, a ubrzo će se znati njegov nasljednik.

Top Komentari

K79
a kakve veze ima predsjednik nogometnog saveza sa nekulturom gradjana bugarske ,?pa nije im on otac, nije ih on vaspitavao, ovde bi mozda premijer i predsjednik trebali podnijeti ostavku jer oni imaju veću odgovornost sto im se gradani ponašaju primitivno jer sve je to odraz generalnog stanja u državi
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi