Policija upala u prostorije Bugarskog nogometnog saveza!

Šta se dešava u Sofiji?

Policija upala u prostorije Bugarskog nogometnog saveza!

Edmir Škorić

Više od 20 policajaca danas je upalo u sjedište bugarskog nogometnog saveza (BFU) u Sofiji.

Nakon što je predsjednik Saveza Borislav Mihaylov podnio ostavku zbog jučerašnjih rasističkih incidenata u meču kvalifikacija protiv Engleske, policija je upala u sjedište krovne kuće bugarskog nogometa.

Glasnogovornica bugarskog glavnog tužitelja rekla je da je operacija dio istrage, koju je provelo Specijalizirano tužiteljstvo.

"Radi se o zločinima protiv sporta", rekla je Rumyana Arnaudova za Reuters. "Govorimo o korupcijskim prekršajima, povezanima s radom sudijske komisije BFU-a i imenovanjem sudaca na nogometnim utakmicama".

"Istraga je još uvijek u tijeku i prerano je govoriti hoće li biti hapšenja", dodala je.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Glasnogovornica BFU-a također je potvrdila prisutnost policajaca u prostorijama Saveza.

56-godišnji Mihajlov, dio bugarske momčadi koja je stigla do polufinala na Svjetskom prvenstvu u SAD-u 1994. godine, bio je predsjednik BFU-a od 2005. godine kada je zamijenio dugogodišnjeg Ivana Slavkova, koji je izbačen iz Međunarodnog olimpijskog odbora (MOK) nakon optužbi za korupciju.

Top Komentari

DobarDan
Ako ovo urade kod nas nece ni cistacica ostat u savezu..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi