Utakmica za vikend uništila je sve planove Ivaylu Petevu: Srušilo se kao kula od karata

Posljednja dva kola nude spektakl

Utakmica za vikend uništila je sve planove Ivaylu Petevu: Srušilo se kao kula od karata

H. Zilić

Očekuje nas velika drama u finišu prvenstva Bugarske, a Ludogorets kojeg predvodi bivši selektor Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev, napravio je veliki kiks u prošlom kolu.

Ludogorets je u gostima remizirao sa CSKA 1948 rezultatom 2:2 i tako omogućio drugom timu iz Sofije ekipi CSKA Sofije da preuzme lidersku poziciju.

Dakle, dva kola prije kraja CSKA drži sve u svojim rukama kada je u pitanju borba za titulu prvaka Bugarske.

Svakako kiks koji je dosta poremetio Ludogorets i kiks kojem se nije nadao Petev nakon serije sjajnih rezultata.

Petev je na klupu Ludogretsa sjeo početkom marta, nakon toga je nizao samo trijumfe, osvojio je Kup Bugarske, a kiks je stigao u najgorem mogućem trenutku.

CSKA ima 80 bodova, Ludogorets je na 79 bodova, dakle paklen finiš u Bugarskoj.

Oglasi

U narednom kolu za vikend CSKA Sofija dočekuje CSKA 1948 u gradskom derbiju, a Ludogorets dočekuje Levski, dakle nezgodni protivnici za oba rivala.

Posljednje kolo u Bugarskoj na rasporedu je 5. juna i tu će biti pravi pakao.

CSKA Sofija u velikom gradskom derbiju gostuje Levskom i to je jedan od najvećih bugarskih fudbalskih mečeva. U posljednjem kolu Ludogorets ide u goste Chreno Moreu koji nema rezultatskih ambicija.

Gledajući sve do kraja Levski Sofija kroji titulu prvaka Bugarske u jednom od najuzbudljivijih prvenstava posljednjih nekoliko godina.

CSKA Sofija ima priliku da prekine dominaciju Ludogoretsa.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi