Večerašnji remi za Ivayla Peteva značio je veliku pobjedu

Samo poraz nije smio dozvoliti

Večerašnji remi za Ivayla Peteva značio je veliku pobjedu

E. Ganibegović

Bivši selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev vodi Ludogorets ka duploj kruni, a večeras je vodio jednu od ključnih utakmica sezone.

Ludogorets je zaostajao za vodećim CSKA-om iz Sofije kada je stigao Ivaylo Petev na klupu tima iz Razgrada, a sada je na prvom mjestu i do kraja će odlučivati sam o sebi kada je u pitanju borba za trofeje.

Petev je uspio s ovim timom stići zaostatak za CSKA-om i pobijediti ga u međusobnom duelu. Sada se igra play-off za prvaka i Petevov tim je u sjajnoj poziciji.

Večeras su se u 32. kolu sastali upravo Ludogorets i CSKA, a remi od 2:2, naročito jer su gosti i vodili, za Peteva znači kao i pobjeda.

Poveo je Ludogorets u 18. minuti preko Despodova, da bi gosti iz prijestolnice Bugarske izjednačili četiri minute kasnije preko Heintza.

U 42. minuti Mauricio pogađa za potpuni preokret gostiju, da bi Igor Thiago u 48. minuti izjednačio i donio veliki bod Ludogoretsu.

Oglasi

Sada je Petevov tim prvi na tabeli sa 78 bodova, dok CSKA ima bod manje i do kraja će Ludogorets odlučivati sam o sebi.

Sljedeću utakmicu u ligi Ludogorets igra za osam dana protiv CSKA 1948 iz Sofije u gostima, zatim dočekuje Levski, pa u posljednjem kolu gostuje kod Cherno Morea.

Prije toga, već za četiri dana, slijedi finale kupa Bugarske u kojem će na Nacionalnom stadionu Vasil Levski Ludogorets igrati protiv CSKA 1948 iz Sofije.

Dakle, dupla kruna je jako blizu, ali Petev i njegov tim će u pet dana dva puta prvo morati pobijediti CSKA 1948, a zatim i Levski i Cherno More.

Parva liga, 32. kolo:

Ludogorets - CSKA Sofia 2:2 (Despodov 18', Igor Thiago 48'; Heintz 22', Mauricio 42')

Top Komentari

amza
Jbo vas tuta bugarin al vam nedostaje nema talova
1 0
Kyle8812
Hocete li prestati vise pisati o Petevu j*** vas on.Lik je trener u bugarskoj koga boli k**** za tom ligom i koga on vodi i kako je prošao,evo malog Mustafica ustalio se u Odenseu 23 godine zasluzuje li on poziv selektora i tako to.A ne ovog magarca promovirati,jedino ako mu ovu daju otkaz da ga zaposlite kod vas u ss.ba ili u sport vision
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi