Bugojanci u inostranstvu ne zaboravljaju svoju Iskru

Nova vrijedna donacija klub sa Jaklića

Bugojanci u inostranstvu ne zaboravljaju svoju Iskru

Samir Mlaćo

Nakon što je njegov brat Ibro Ravnjak sa svojim prijateljima prije par dana NK Iskra uručio 30 lopti namijenjenih omladinskom pogonu kluba, danas je  Mehrudin Ravnjak, Bugojanac koji živi i radi u Njemačkoj,  uručio donaciju  u vrijednosti 3.000 eura.

Ravnjak živi u Balingenu, te je i sam je nogometni trener, a danas je na Jaklić donio 10 oficijalnih nogometnih lopti s kojima se igra zvanično prvenstvo u Francuskoj, 25 kompleta dresova i 12 šorceva.

"Ja sam potekao ovdje, igrao u pjetlićima i predpionirima i nakon povrede sam rano završio karijeru. I ranije sam slao donacije za klub, te sam sada odlučio da donesem sve ovo jer su u ljudi klubu kao što je Aziz Dlakić i treneri Kmetaš, Kulaš i Mašić,  te vidim da klub ide naprijed", kazao je Ravnjak prilikom današnje posjete.

Istakao je da je ovo sam početak te da će i u narednom periodu pokušati olakšati rad klub, posebno omladinskih kategorija koja po njemu trebaju da predstavljaju budućnost kluba.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Iz vodstva NK Iskra Ravnjaku su istakli veliku zahvalnost  na vrijednoj donaciji i ljubavi prema klubu.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije