Bugojanke razočarane napustile Mostar: "Psovali su nam majku, čak nas i pljuvali"
FOTO: Facebook ŽNK Iskra Bugojno

Ružne scene nakon meča 9. kola Premijer lige

Bugojanke razočarane napustile Mostar: "Psovali su nam majku, čak nas i pljuvali"

S. Mlaćo

Nogometašice bugojanske Iskre jučer su upisale novu pobjedu u okviru 9. kola Premijer lige BiH za žene. Bugojanke su slavile na gostovanju kod ŽF/NK Emina 2:1, te tako pokazale da su jedan od glavnih favorita za sami vrh tabele.

Ipak, i pored pobjede nogometašice iz Bugojna razočarane su napustile Mostar. Kako kažu, domaće baš i nisu korektne podnijele poraz, čak naprotiv. O svemu je za SportSport.ba govorila trenerica ŽNK Iskra Selma Omerović.

"Moram istaći da smo mi utakmicu dobili potpuno reguralno. Međutim, domaćini nezadovoljni suđenjem ili nekim drugim stvarima, sišli su sa tribina, te ispratili djevojke na veoma ružan način. Lično meni je psovana majka, dok su našu igračicu Marinu Lukić čak i pljunuli. Predstavnica Emine je bila na tribinama, te je i ona na taj način dozvolila da se neko na tribinama ponaša na način na koji se ponašao", priča Omerović te nastavlja.

"Nakon što smo otišli u svlačionicu, te zatim krenuli prema autobusu, ista osoba nas je napala i to oštro osuđujemo. Nije mi jasno da ona nije udaljena od strane policije i obezbjeđenja, nego se dozvoli da ona kasnije opet pravi incident. Svakako da je vrhunac dolazak te djevojke danas u Bugojno na susret kadetkinja ŽNK Iskra - ŽF/NK Emina, gdje je ona predstavnik svoje ekipe. Eminu kao klub poštujem, imaju veoma kvalitetnu ekipu i dobro razrađen plan razvoja kluba, ali moram priznati da su me razočarali kada su odlučili poslati tu djevojku u Bugojno nakon svega što se jučer dešavalo. Očekivala sam bar da 'spuste loptu' na taj način".

Nakon priča o nemilim scenama sa stadiona Rođeni gdje je Emina odigrava domaće utakmice, Omerović je govorila i o igra svog tima. Nakon osam kola Bugojanke imaju isto toliko pobjeda, pa u ovom kolektivu imaju razloga za zadovoljstvo.

I sam dolazak perspektivne trenerice u klub iz Bugojna pokazao se kao pravi potez.

"Zadovoljan sam i ponosna. Jučer smo imali teško gostovanje, za rivala jednu veoma dobro posloženu ekipu, možda je moglo i bolje, ali zadovoljni smo. Pokazali smo želju, volju, htijenje i u srijedu nas čeka pravi izazov protiv SFK 2000 Sarajevo u Sarajevu. I u tom susretu idemo dati sve od sebe, pa neka bolja ekipa slavi", jasna je bila Omerović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi