U ŽNK Iskra nisu zaboravili Iskrinu legendu Aliju Saračevića

Sjajna gesta čelnika bugojanska premijerligaša

U ŽNK Iskra nisu zaboravili Iskrinu legendu Aliju Saračevića

Samir Mlaćo

Nogometašice bugojanske Iskre nastavile su sa sjajnim igrama ove sezone. Danas su Bugojanke na svom Jakliću u okviru 7. kola savladale Banja Luku sa 4:0, te tako upisale šestu pobjedu u isto toliko odigranih kola.

Uoči samog meča čelnici ŽNK Iskra Bugojno uradili su gest koji je svakako vrijedan hvale. Naime, prvi čovjek kluba Naim Basara, sportski direktor Samir Vrban, te članovi Uprave Esad Cetin i Kemal Lipovac su uručili opremu ŽNK Iskra legendi NK Iskra Aliji Alji Saračeviću što je izazvalo ovacije prisutnih navijača, ali i igračica.

Saračevića posebno pamte stariji navijači Iskre iz blistavih dana ovog kluba koji se sada nalazi na niskim grama i potpuno je zaboravljen od kluba kojem je sjajnim igrama donio brojne uspjehe te velike radosti.

Ipak, čelnici ŽNK Iskra nisu zaboravili sportsku legendu Bugojna koji je omiljen u cijeloj našoj zemlji, te su Saračevića pozvali da i u svakoj narednoj utakmici bude gost ovog kluba.

Saračević je ranije dobijao i priznanja između ostalih od Sportskog saveza SBK/KSB, ali sigurno da će mu uspomena od bugojanskog premijerligaša ostati u posebnom sjećanju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti