Duraković: Imamo kvalitet za prvo mjesto

Trener ŽNK Iskra Bugojno

Duraković: Imamo kvalitet za prvo mjesto

S. Mlaćo

Nogometašice bugojanske Iskre nakon jučerašnje pobjede nad Slogom iz Ljubuškog (5:0) ostale su lider na tabeli Prve lige Federacije grupa Jug i najveći kandidat za osvajanje prvog mjesta. 

Bugojanke su pružile još jednu veoma lepršavu i kvalitetnu partiju, pa su ih njihovi navijači na kraju nagradili velikim aplauzom.

"Ja bih čestitao djevojkama koje su danas dale maksimum i zasluženo pobijedile ekipu iz Ljubuškog. Što se tiče utakmice, mi smo sa njima igrali u jesenjem dijelu dole u Ljubuškom i isto bilo je teško prvo poluvrijeme, a igrali smo i prijateljski duel te smo imali uvid u njihov kvalitet. Ipak, ja sam vjerovao i znam koliko mogu ove djevojke, a one su to pokazale sa jednom dobro utakmicom i dobrom igrom  uz koju je došla i pobjeda", kazao je za SportSport.ba trener ŽNK Iskra Salim Duraković.

Najveći konkurent za Bugojanke su Željezničar 2011 i Široki Brijeg, a upravo će ove prve u posljednjem kolu gostovati na Jakliću.

"Mi idemo od utakmice do utakmice i svaka utakmica nam je jako bitna. Željezničar i Široki Brijeg čekaju naš kiks da se i one uključe tu jer dvije ekipe idu u razigravanje. Ja mislim da mi imamo kvalitet da uzmemo prvo mjesto i da ćemo u narednom periodu to i ostvariti", dodao je Duraković.

U narednom kolu ŽNK Iskra gostuje u Tomislavgradu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti