Nova petarda nogometašica Iskre

Bugojanke sjajne

Nova petarda nogometašica Iskre

S. Mlaćo

Nogometašice Iskre nastavile su sa sjajnim partijama u Prvoj ligi Federacije grupa Jug. Bugojanke su danas na svom Jakliću u okviru 10. kola sa 5:0 (2:0)  deklasirale Slogu iz Ljubuškog te pokazale da su u sjajnoj formi.

Na prvi put nije se dugo čekalo, s obzirom da je sjajan udarac Ulmije Lužić već u drugoj minuti završio u mreži gošći iz Ljubuškog. U 15.minuti ponovo Ulmija Lužić trese mrežu gošći i bilo je 2:0.

U drugom poluvremenu Bugojanke su nastavile dominirati, a  uz dobru igru dodale su još tri pogotka. U listu strijelaca u 70.minuti upisala se Elma Basara, da bi u 85. i 87.minuti Mirha Hadžo postigla dva veoma lijepa pogotka.

Nakon 10 odigranih kola Bugojanke su na prvom mjestu sa 24 osvojena boda, dok je drugoplasirani Željezničar 2011 koji je danas slavio u Turbetu kod Rose Brandis (0:2) sa 23 osvojena boda. Trećeplasirani je Široki Brijeg sa 20 osvojenih bodova. Širokobriježanke su danas u Tomislavgradu slavile sa 3:2. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi