Saka izgubio živce, ganjao sudiju Nyberga: Fudbaler Arsenala uvjeren da nije dosuđen čist penal

Dosta nezadovoljstva nakon utakmice u Londonu

Saka izgubio živce, ganjao sudiju Nyberga: Fudbaler Arsenala uvjeren da nije dosuđen čist penal

Haris Zilić

Bilo je uzbudljivo nakon meča Arsenala i bayerna u četvrtini finala Lige prvaka koji je završen rezultatom 2:2,  a situacija iz sudijske nadokande vremena izazvala je dosta rasprave.

U sudijskoj nadoknadi vremena diskutabilna situacija je bila nakon duela Neuera i Sake. Fudbaler Arsenala je nakon kontakta pao u šesnaestercu gostiju, ali glavni sudija Glenn Nyberg iz Švedske se nije oglasio što je razljutilo domaće igrače i navijače.

Po završetku utakmice Saka se nije pomitrio s odlukom i krenuo je u raspravu sa sudijom iz Švedske.

Nyberg nije želio nikakvu raspravu sa Sakom pa je fudbaler Arsenala izgubio živce i krenuo za Đveđaninom u svlačionicu, ali na ulazu su ga zaustavili saigrači.

Oglasi

Mišljenja oko ove situacije su podijeljenja. Neki smatraju da je Saka treba dobiti žuti zbog simuliranja, a neki smatraju da je Arseneal oštećen za penal jer je bilo kontakta između Sake i Neuera.

Pored ove situacije i sama utakmica je ponudila kvalitetan i atomski fudbal. Vodio je Arsenal 1:0, Bayern preokrneuo na 1:2, Arsenal stigao od 2:2, a mogli su i do trijumfa u finišu utakmice.

Nakon utakmice odmah se oglasio Rio Fedinand koji radi kao gost analitičar na TV-u. Iskusni defanzivac je taođer bio u čudu.

"Ne mogu vjerovati da ovo nije penal, u nevjerici sam, to je bio čisto penal", rekao je Ferdinand.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Da stvar bude još čudnija ni VAR nije oglasio nakon ove situacije, a kada se bolje pogleda kontakta između Neura i Sake je bilo.

Top Komentari

Baron22
Arsenal je u polufinalu
1 1
irman
Bayern na srecu izvuko remi,u Minhenu Arsenal ih gazi.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi