Modrić je prišao De Bruyneu, uslijedio je potez kao potvrda da je Hrvat najbolji veznjak ikad!

Belgijanac nije mogao igrati

Modrić je prišao De Bruyneu, uslijedio je potez kao potvrda da je Hrvat najbolji veznjak ikad!

Admin Čaušević

Kevin De Bruyne je zbog stomačnih problema propustio prvi meč četvrtfinala Lige prvaka između Real Madrida i Manchester Cityja, dok je Luka Modrić priliku za igru dobio u završnih 20 minuta pa je izostao dugo iščekivani duel.

Za De Bruynea se sa sigurnošću može reći da je najbolji veznjak današnjice, a Modrića se definitivno neće pogriješiti kada mu se dodijeli epitet najboljeg igrača sredine u historiji.

Mnogi ljubitelji fudbala su sa nestrpljenjem očekivali duel Belgijanca i Hrvata koji je na kraju izostao što zbog prirode što zbog odluke trenera.

Ipak, na kraju meča je na neki način viđena scena za pamćenje sa sjajnim veznjacima kao akterima.

Naime, Modrić je prišao Belgijancu, stavio je ruku preko usta rekao mu nešto, a fudbaler Manchester Cityja se nasmijao.

Oglasi

Poslije toga je De Bruyne napravio gest vrijedan pažnje. Bez ustezanja je zatražio Modrićev dres što dovoljno govori o veličini Hrvata.

Naravno Modrić je odlučio da ispuni želju Belgijancu poslije čega je uslijedio još jedan pozdrav.

Neće proći dugo vremena da se dvojica legendarnih veznjaka ponovo ne susretu pošto je 17. aprila na programu revanš susret između ova dva tima.

Potez De Bruynea da traži dres od Modrića je idealan pokazatelj kakvo poštovanje 38-godišnjak uživa u svijetu fudbala.

Osvajač Zlatne lopte iz 2018. godine je ušao u jesen karijere, ugovor s Realom mu ističe na kraju sezone i upitno je da li ćemo ga sljedeće sezone gledati u Ligi prvaka.

Top Komentari

Joe17
Z I D A N E i onda mnogo praznih mjesta, ko ne prizna ovo taj pojma nema st je fudbal tj nije bio ni ziv dok je Zizou igrao.
5 2
DamirS
Kad govorimo o veznjacima ja bih tu dodao i Messija. A ne govorim ovo tek tako, čovjek igra 80% svoje igre na sredini terena. 5 puta je proglašavan za najboljeg playmakera svijeta, ima 400 asistencija, razigrava ekipu.... To što daje i puno golova ne znači da je klasični napadač.
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi