Joško Gvardiol "slomio kičmu" Bukayu Saki - Hrvat obrukao najveću zvijezdu Arsenala

Sjajni potezi

Joško Gvardiol "slomio kičmu" Bukayu Saki - Hrvat obrukao najveću zvijezdu Arsenala

Esmer Oštraković

U toku je derbi utakmica između Manchester Cityja i Arsenala koja se igra na Etihadu u okviru Premiershipa.

Duel je ovo dva najskuplja tima na svijetu, ali nakon nešto više od dvadeset odigranih minuta na terenu postoji samo jedan tim.

Manchester City je trenutno dosta dominantniji od Arsenala koji se nekako više fokusirao na to da ne primi gol, nego da ga pokuša postići.

Naravno domaći tim je favorit protiv bilo kojeg tima na svijetu kada igra na Etihadu, ali jasno je i njima da će danas imati težak zadatak ispred sebe.

Arsenal igra jako disciplinovano, a jasno je da će vrebati svoju priliku da ostvari pobjedu i tako se vrati na vrh tabele u Premiershipu.

Oglasi

Jedinu pravu priliku do sada smo vidjeli pred golom Arsenala nakon kornera, a u šansi je bio štoper Manchester Cityja Nathan Ake.

Ake je šutirao sa samo nekoliko metara, ali imao je Raya sreće i lopta je išla ravno u njega. Kasnije je Ake napustio igru zbog povrede.

Veoma zanimljiva situacija desila se u 15. minuti kada je Manchester City bio u kontri koju je vodio reprezentativac Hrvatske Joško Gvardiol.

Njega je pratio Bukayo Saka igrač za kojeg Englezi smatraju da je njihov najbolji igrač trenutno, a Gvardiol ga je "izvozao".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Saka se zaletio da zaustavi Gvardiola koji mu je prodao dva lažnjaka i tako podigao publiku na Etihadu na noge.

Ono što još uvijek čekamo na ovoj utakmici su golovi, a kako stvari stoje dosta bliže golu je Manchester City.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FCBFCBFCB
Kako su vam glupi naslovi
2 1
BosanskaSvedska
Sta ce josko raditi modricu u duelu LP!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi