Bulot s dva gola srušio Anderlecht

Standard bio bolji

Bulot s dva gola srušio Anderlecht

Edmir Škorić

Iako se Standard trenutno nalazi u donjem dijelu tabele, njihov duel sa Anderlechtom u 10. kolu Pro lige Belgije okarakterisan je kao derbi, što je već dugi niz godina.

I tako je Standard u Liegeu savladao favoritsku momčad Anderlechta, koja je mogla pobjedom "preskočiti" Club Brugge i ponovo zasjesti na lidersku poziciju.

 

Srbijanski napadač Milan Jovanović je nakon devet minuta igre matirao domaćeg golmana i doveo goste u vodstvo, ali Standard je brzo uzvratio.

 

Prvo je Frederic Bulot u 27. minuti izjednačio rezultat, a isti je nogometaš pet minuta prije nego će igrači otići u svlačionicu na 15-minutni odmor pogodio za potpuni preokret. Rezultat se više nije mijenjao i Standard je sa ova tri boda došao do devete pozicije i korak bliže pozicijama koje vode u dodatna razigravanja za evropska mjesta.

 

Inače, treba kazati da je najbolju priliku u nastavku za goste propustio Dieumerci Mbokani, promašivši penal u 56. minuti.

 

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Pro liga Belgije, 10. kolo:

Standard - Anderlecht 2:1 (Bulot 27, 40/ Jovanović 9)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije