Nedjeljni šok u Minhenu koji je najviše obradovao Apotekare
FOTO: EPA

Werder iznenadio Bayern

Nedjeljni šok u Minhenu koji je najviše obradovao Apotekare

H. Zilić

U 18. kolu njemačke Bundeslige Bayern je u Minhenu ugostio tim Werdera i svi su očekivali lagano trijumf Bavaraca, ali gosti su se predstavili u sjajnom izdanju tokom cijele utakmice.

Werder je na kraju upisao veliki trijumf rezultatom 1:0 i napravio probleme Bayernu koji sada za liderom Bayerom iz Leverkusena zaostaje sedam bodova uz utakmicu manje.

Od početka Werder je nagovijestio hrabru na momente i otvorenu igru, a mogli su do vodstva u 25. minuti. Njinhmah je pogodio za 0:1, ali VAR je poništio pogodak zbog prekršaja.

Prvo poluvrijeme je bilo dosta aktivno s obje strane, a sredinom prvog poluvremena vidjeli smo i jedan od poteza sezone.

Prava magija viđena je u 24. minuti, ali u režiji golmana Bayerna Manuela Neuera koji je još jednom pokazao zašto je najbolji golman na svijetu.

Naime, nakon udarca Weisera lopta je pogodila jednog igrača Bayerna, promijenila je pravac i svi su je već vidjeli u golu. Ipak, Neuer je napravio fenomenalnu paradu zbog koje je poludio čak i komentator te je urlao njegovo ime.

Oglasi

Do kraja prvog poluvremena ostalo je 0:0, rezultat koji je više odgovarao gostima iz Bremena.

Početak drugog poluvremena bolje otvaraju gosti, a stigla je i nagrada u 59. minuti kada je Weiser pogodio za 0:1.

Nakon gola Werdera, Bavarci su bili u blagom šoku, krenuli su brzo po izjednačenje. Dobre prilike su propustili Kane i Musiala u 73. i 75. minuti susreta.

U 81. minuti šansa za bavarce nakon akcije Sanea, odbrana Werdera je otklonila opasnost.

Do kraja utakmice nije bilo promjene rezultata i ostalo je iznenađujućih, ali zasluženih 0:1 za tim Werdera.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 18. kolo:

Bayern Munchen - Werder Bremen 0:1 (/Weiser 59')

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BosanskaSvedska
Izgubi zidovski klub!
3 0
Dođe kane da osvoji titule sa Bayernom buhabuhahahha buhahaha hahaha
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi