Borussiji ne ide bez Haalanda, Demiroviću 74 minute za Freiburg

Bundesliga

Borussiji ne ide bez Haalanda, Demiroviću 74 minute za Freiburg

E. Škorić

U subotu od 15:30 sati odigrane su četiri utakmice 10. kola njemačke Bundeslige.

Freiburg je ugostio Borussiju Moenchengladbach i tom meču nije bilo pobjednika (2:2), no zaista je bio efikasan, a vrijedi istaći da je 74 minute za domaće igrao bh. reprezentativac Ermedin Demirović.

Strijelci za Freiburg bili su Lienhart i Grifo iz penala, a za goste Embolo i Plea.

Borussia Dortmund nije uspjela doći do pobjede u Frankfurtu. Eintracht je zaustavio Borussiju za koju nije igrao povrijeđeni Erling Haaland, a meč je završen rezultatom 1:1. Kamada je u devetoj minuti postigao gol za vodstvo domaćih, ali je Reyna sjajnim golom u 56. minuti spasio goste poraza.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Arminia je u Bielefeldu s 2:1 pobijedila Mainz, dok su Koln i Wolfsburg odigrali 2:2.

Kasnije se u derbiju kola sastaju Bayern i Leipzig. Riječ je o vodećim ekipama u šampionatu sa 22, odnosno 20 bodova. Borussia je sada treća sa 19 bodova.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi