Majstorija Demirovića, blamaža Bayera, ali sve je to u sjeni čuda koje se dogodilo u Dortmundu!

Veliki preokret Werdera

Majstorija Demirovića, blamaža Bayera, ali sve je to u sjeni čuda koje se dogodilo u Dortmundu!

E. Škorić

U subotu u uobičajenom terminu od 15:30 sati odigrano je pet susreta trećeg kola njemačke Bundeslige.

Bh. reprezentativac Ermedin Demirović postigao je prvi gol u Bundsligi u novoj sezoni kao igrač Augsburga, za koji je potpisao ovog ljeta iz Freiburga.

Demirović je spektakularno pogodio petom u 35. minuti, samo četiri minuta nakon što je Onisiwo donio Mainzu vodstvo. U 60. minuti gosti su mogli do novog vodstva, ali je Martin promašio penal. Do kraja meča Mainz ipak nalazi način da upiše pobjedu (2:1). 

Borussia je u Dortmundu ugostila Werder, vodila 2:0 do 89. minute i naravno izgledalo je kao da će upisati i treću pobjedu u nizu.  Prvi gol postigao je Brandt u finišu prvog dijela meča, a na 2:0 povisio Guerreiro u 77. minuti.  I onda u zadnjim minutama spektakularan preokret Wedera i čak tri gola.

Prvo je Buchanan smanji na 2:1, da bi u nadoknadi prvo Schmidt izjednačio, a onda Burke pogodio za nestvaran preokret dojučerašnjeg drugoligaša koji se vratio u elitno društvo.

Bayer je ponovo razočarao i upisao treći uzastopni poraz i to pred svojim navijačima. Hoffenheim je u Leverkusenu slavio s 3:0, golovima Kramarića, Ruttera i Baumgartnera.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Freiburg je s 1:0 slavio u Stuttgartu, dok je jedini duel bez golova odigran u Wolfsburgu, gdje su snage odmjerili istoimeni domaćin i Schalke.

Borussia i Mainz sada dijele vrh tabele sa po sedam bodova, s tim da Bayern sutra gostuje Bochumu i eto mu dobre prilike da ponovo zasjedne na tron. Na dnu je Bayer bez bodova, kao i spomenuti Bochum, koji je također na "nuli", ali sutra se nada čudu protiv Bayerna i prvom bodu. 

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Liga opuštena do bola
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi