Bayern i sa igračem manje zabijao golove, ali nije bilo dovoljno

Bundesliga

Bayern i sa igračem manje zabijao golove, ali nije bilo dovoljno

Edmir Škorić

Nogometaši Bayerna u Monchengladbachu su gostovali ekipi Borussije, ali su na kraju pretrpjeli i drugi ovosezonski poraz u Bundesligi. Domaći tim ih je savladao sa 3:2.

Bayern je imao tri remija na startu 2023. godine u Bundesligi, a nakon dvije pobjede, uslijedio je poraz na gostovanju kod Borussije, koja je stigla do važne pobjede kojom se vraća u igru za evropske pozicije.

Što se Bayerna tiče, ostaje lider i pored poraza sa 43 boda, ali Union Berlin sutra ima priliku da pobjedom nad Schalkeom zauzme prvo mjesto.

Za Bavarce je sve krenulo nizbrdo u osmoj minuti kada je štoper Upamecano dobio direktan crveni karton. Samo pet minuta nakon toga, Stindl pogađa za slavlje domaće ekipe.

Bayern je i sa igračem manje u 35. minuti došao do 1:1, a gol je postigao Choupo-Moting. U nastavku je Borussia ipak iskoristila brojčanu nadmoć na terenu i sa dva gola došla do tri boda. Prvo je Hofmann u 55. pogodio za 2:1, a Thuram u 84. stavio tačku na i. Rezervista Tel u nadoknadi postiže drugi gol za Bayer

U jednom od interesantnih duela 21. kola Bundeslige, Leipzig je sa 3:0 slavio u Wolfsburgu, a golove su dali Forsberg, Laimer i Szoboszlai. 

Stuttgart je razbio Koeln sa 3:0, dok je Freiburg slavio u Bochumu sa 2:0. Danas igraju još Eintracht i Werder u Frankfurtu, a prvi meč ovog kola odigran je sinoć u Augsburgu gdje je duel istoimenog domaćina i Hoffenheima završen bez golova.

Sutra se igraju tri utakmice. U 15:30 u Berlinu Union dočekuje Schalke, Hertha gostuje Borussiji u Dortmundu, a Bayer će ugostiti Mainz.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Borussia ima priliku da se izjednači na vrhu tabele sa Bayernom, Union priliku da prestigne Bavarce, a posebno će to biti teški dueli za Herthu i Schalke koji se nalaze na posljednja dva mjesta na tabeli sa 17, odnosno 12 bodova.

U opasnoj zoni je i Bochum sa 19 bodova na 16. mjestu, dok isti broj bodova imaju Hoffenheim i Stuttgart, koji su također ugroženi i predstoji im velika borba za opstank.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi