Borussia u drami do pobjede u sjajnom meču, Leipzig se razgoropadio, veliki promašaj Demirovića

Bundesliga

Borussia u drami do pobjede u sjajnom meču, Leipzig se razgoropadio, veliki promašaj Demirovića

Esmer Oštraković

U subotu u terminu od 15:30 sati odigrano je pet utakmica četvrtog kola njemačke Bujndeslige.

Jedan od najzanimljivijih mečeva odigran je u Freiburgu gdje je domaći tim prvo preokrenuo protiv Borussije Dortmund s 0:1 na 2:1, a na kraju je završeno 4:2 pobjedom gostiju iz Dortmunda.

Holer i Hofler bili su strijelci za domaću ekipu, dok su na drugoj strani pogađali Hummels (2), Reus i Malen. Bilo je 2:2 do 88. minute, pa Hummels i Reus kao najiskusniji pogađaju mrežu domaćih velika tri boda Dortmunđana.

Leipzig je očitao lekciju Augsburgu kojeg je deklasirao sa 3:0 i to golovima u prvih pola sata. Redom su pogađali Simons, Openda i Raum. Simons i Openda su imali i po asistenciju. Kod gostiju je kao kapiten od prve minute igrao Ermedin Demirović, ali se reprezentativac BiH "proslavio" velikim promašajem.

Leipzig je stigao do treće pobjede u nizu i sa devet bodova smjestio se odmah iza Bayer Leverkusena i Bayerna.

Wolfsburg je sa 2:1 savladao Union Berlin golovima Winda i Maehlea, dok je Gosens postigao jedini gol za goste.

Andrej Kramarić je već u 1. minuti načeo mrežu Jarčeva u Koelnu, a potom su Grillitsch i Beier pogađali u 28. i 52. minuti za visokih 3:0, da bi Koelnu utješni gol protiv Hoffenheima postigao Selke u 61. minuti.

Stuttgart je gostovao u Mainzu i poveo u 56. preko sjajnog Guirassyja, ali je Barreiro u 70. minuti izjednačio na 1:1, no gosti do kraja dolaze do pobjede. Junak je bio Guirassy, koji je postigao i drugi gol. Na kraju su Švabe dale i treći gol za 3:1.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Posljednju utakmicu u subotu odigraće Bochum i Eintracht Frankfurt u 18:30 sati, a sutra će na teren nogometaši Heidenheima iWerdera od 15:30, odnosno Darmstadta i Borussije M. od 17:30 sati.

U prvoj utakmici ovog kola sinoć su bodove podijelili Bayern i Bayer u sjajnom meču koji je okončan rezultatom 2:0.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi