I Bundesliga uranila: Sezona počinje u zanimljivom terminu, a otvara je duel u Frankfurtu
FOTO: EPA

Održan žrijeb

I Bundesliga uranila: Sezona počinje u zanimljivom terminu, a otvara je duel u Frankfurtu

Haris Zilić

Nova sezona Bundeslige počinje 5. augusta i ovo će biti najraniji termin početka jedne sezone u Njemačkoj, a naravno razlog je Svjetsko prvenstvo u fudbalu koje se od 21.1 do 18.12. održava u Kataru.

Održan je i žrijeb nove sezone Bundeslige, a kuglice su odlučile da prvenstvo otvore Eintracht Frankfurt i Bayern Munchen duelom koji će se igrati u petak 5. augusta sa početkom u 20 sati i 30 minuta.

Ostali parovi 1. kola igrat će se 6., 7. i 8. augusta, dakle kolo u Bundesligi bit će raspoređeno na četiri dana, petak, subota, nedjelja i ponedjeljak.

Preostali parovi 1. kol:

Stuttgart - RB Leipzig

Augsburg - Freiburg

Oglasi

Bochum - Mainz

Wolfsburg - Werder

Borussia Monchengladbach - Hoffenheim

Koln - Schalke 04

Union Berlin - Hertha

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen

Titulu brani ekipa Bayerna, a povratnici u Bundesligu su Schalke i Werder.

Top Komentari

Djole1921
Zilicu kralju ne može trajati cijelu godinu Svjetsko Prvenstvo
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi