Kako je četveroligaš došao do polufinala DFB Kupa? Odgovor je - Daniel Batz
Foto: Screenshot

"Hobotnica" iz Saarbruckena

Kako je četveroligaš došao do polufinala DFB Kupa? Odgovor je - Daniel Batz

Sinoć su odigrane dvije utakmice četvrtfinala njemačkog DFB Kupa. Naravno, više pažnje je privukao duel Schalkea i Bayerna (Bavarci su prošli dalje), ali je veliko iznenađenje režirao Saarbrucken.

Saarbrucken, klub iz istoimenog grada u blizini njemačko-francuske granice, se takmiči u četvrtom rangu (poluprofesionalni) njemačkog fudbala - u Regionalnoj ligi Jugozapad, a sinoć je na domaćem terenu uspio izboriti plasman u polufinale DFB Kupa.

Pomenuti tim je nakon penala (1:1 je bilo poslije 120 minuta igre) izbacio bundesligaša, Fortunu Dusseldorf, a apsolutni junak je bio golman Saarbruckena Daniel Batz.

Batz je sinoć odbranio čak pet penala igračima Fortune - četiri u penal seriji i jedan u regularnom toku meča.

Zahvaljujući Batzovim bravurama na golu, Saarbrucken je u penal seriji bio bolji sa 7:6.

Batzove odbrane možete pogledati ispod:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Treba dodati da je Saarbrucken u osmini finala eliminisao ekipu Karlsruhera, a u 1/16 finala tim Kelna. U prvom kolu DFB Kupa Saarbrucken je bio bolji od drugoligaša, SSV Jahn Regensburg.

Top Komentari

Samo_Realan
Jos je penal u 85toj odbranio
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije