Burazor: Podrinje cijenimo, ali bodovi ostaju u Prijedoru
FK Rudar Prijedor

Rudar se bori za Premijer ligu

Burazor: Podrinje cijenimo, ali bodovi ostaju u Prijedoru

Rudar Prijedor sutra će u okviru 13. kola Prve lige RS ugostiti Podrinje.

Prijedorčani jurišaju na plasman u elitu i svaki drugi rezultat osim pobjede bio bi ravan neuspjehu, iako treneru Igoru Jankoviću problem stvara što ni protiv Podrinja neće moći računati na sve igrače.

Tako će 'kartoniranog' Andreja Pavlovića morati da zamijeni iskusni Bojan Burazor koji je optimističan glede sutrašnje utakmice.

"Dolazi nam u goste ekipa koja je u posljednjih nekoliko mečeva ostvarila sjajne rezultate i napredovala na tabeli, tako da sve to sugeriše da nam neće biti lako. Ipak, s pobjedom protiv Borca dobili smo vjetar u leđa i vjerujem da ćemo uz pomoć naših navijača i dobrom igrom ostvariti pobjedu. Podrinje cijenimo i respektujemo, ali bodovi ostaju u Prijedoru", poručio je Burazor.

Očekivanja je iznio i Dino Sikirić, pomoćni trener u stručnom štabu.

"Drži nas još euforija od pobjede protiv Borca u Kupu RS. Ipak, to je sada već prošlost, okrećemo se onome što nam slijedi, a to je utakmica protiv Podrinja koja će biti sasvim drugačije. Nema sumnje da će gosti biti jako motivisani, tako ćemo, kako umijemo i znamo, morati naći način da ih pobijedimo", rekao je Sikirić, dodavši:

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

"Vjerujem da će sva tri boda doći na naš konto i da ćemo pobjedom nastaviti trku s Krupom za titulu i povratak u Premijer ligu."

Rudar Prijedor i Podrinje se sastaju sutra s početkom u 14:00 sati.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi