Novi vjetrovi u Rudar Prijedoru: Deblokada računa najveći uspjeh, cilj - Premijer liga
Foto: FK Rudar Prijedor

Novinarima se obratio predsjednik kluba

Novi vjetrovi u Rudar Prijedoru: Deblokada računa najveći uspjeh, cilj - Premijer liga

U novoj sezoni 1. lige Republike Srpske jedan od glavnih kandidata za plasman u viši rang je Rudar Prijedor.

Rudar se posljednji put u Premijer ligi takmičio 2015. godine, a novi vjetrovi koji pušu u klubu za rezultat su dali da u Prijedoru ponovo maštaju o eliti. Do kraja sezone im predstoji mrtva trka s Krupom koja u ovom trenutku ima pet bodova više.

U međuvremenu Rudar je održao konferenciju za medije na kojoj je prvi čovjek kluba Darko Milunović iznio presjek rada do sada urađenog, a osvrnuo se i na ono što se još treba uraditi.

"Prevashodno želim da upoznam javnost da ono što smo najavili da ćemo uraditi u prilično dobrom tempu smo i sproveli u djelo. Moj glavni motiv izlaska pred novinare je sjajna vijest da će klupski žiro-račun biti odblokiran, što je najveći uspjeh, ne samo za ovaj troipomjesečni period koliko smo tu, već za cijelu polusezonu i ta najvažnija informacija će obilježiti ovu polusezonu. Zaključak o reprogramu poreskih obaveza u kojima ima i kamata dobili smo od Vlade Republike Srpske i kompletan poreski dug biće reprogramiran u periodu od pet godina", rekao je Milunović.

Glavni takmičarski cilj “zeleno-crnih” je osvajanje prvog mjesta.

"To je i dalje tako, ostajemo pri postavljenim ciljevima, koje smo zacrtali. Zaostatak od pet bodova za liderom Krupom ne znači mnogo, osim te derbi utakmice koju smo izgubili na našem terenu još ni u jednoj drugoj nismo primili gol. Prilično stabilno igramo, utisak je da je forma u malom padu u posljednjih nekoliko utakmica. Međutim, svjesno smo se opredijelili da razvijamo klub u svakom pogledu. Da nismo kupovali kosilicu, da nismo sređivali svlačionice ispod A tribine, dvije smo mi uradili, a dvijee su bile donacija, postavljali beton kocke ispred zapada, krečili tribinu, kupili kontejnere za montažne svlačionice na 'Suvom Prijedoru', sada sređujemo i ogradu, ušli smo i u proceduru postavljanja reflektora gdje prvi dio troškova pada na klub po ugovoru… ti svi troškovi zbirno su nam mogli omogućiti da dovedemo tri igrača koji bi pravili razliku u ovom rangu takmičenja. Ali, naša ideja i zamisao je bila da paralelno razvijamo, pored sportskih, i infrastrukturne i poslovne stvari", objasnio je Milunović, prenosi zvanični sajt kluba.

Sve je radio u dogovoru sa sportskim direktorom Sašom Stevićem i trenerom Igorom Jankovićem.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

"Da bism o ostvarili ciljeve pokušavamo na tržištu da dovedemo što postoji. Ne miješam se u sportski sektor, čak i sastav saznam iz zapisnika utakmice. Sve što smo radili, zajednički smo radili, direktor i trener identifikuju koji nam igrač treba, predlože nekoliko imena i onda se konsultujemo oko uslova. Znali smo kojim budžetom raspolažemo, mogli smo dovesti i skuplje igrače, ali sam potpuno zadovoljan i ovom selekcijom. Redoslijed na tabeli je trenutno realan, Krupa je za nijansu bolja i uigranija ekipa, imamo jeftin igrački kadar za prvo, a možda skup za drugo mjesto. Opšti utisak je da na način kako sve ide, ne mogu da budem nezadovoljan. Ovo je jedan proces i teško je preko noći doći do rezultata. Za pravi uspjeh trebaju tri prelazna roka, a mi imamo samo jedan iza sebe. Možda smo negdje pogriješili, negdje nismo, ali želimo da dovedemo Marinka Rastoku iz tuzlanske Slobode, te Zorana Milutinovića i Demira Jakupovića iz Borca, tačnije da ih vratimo u Rudar Prijedor i da imamo mnogo ozbiljniju ekipu."

Istakao je Milunović još da nakon remija u Brčkom nije bilo priče oko odlaska trenera Jankovića, a u ovom trenutku jedino za čime žali je eliminacija iz Kupa BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi